Čajevi za mršavljenje

Čajevi za mršavljenje

Čajevi mogu pomoći pri mršavljenju, ubrzati metabolizam i sagorijevanje masti. Mnoga su istraživanja pokazala da dodavanje šalice ili dvije čaja može pomoći u procesu mršavljenja.
Čajevi sadrže antioksidante i polifenole koji pomažu u sprječavanju oštećenja stanica i upala, te pomažu ubrzati metabolizam.

Ovo su neki od čajeva koji se najčešće spominju kao pomoć pri mršavljenju:

– Zeleni čaj za mršavljenje

Zeleni čaj je bogat antioksidansima jedan od najčešće spominjanih čajeva koji mogu pomoći mršavljenju. Istraživanja su pokazala da redovito pijenje zelenog čaja može ubrzati metabolizam i gubitak kilograma.*

– Crni čaj za mršavljenje
Crni čaj se radi od iste biljke kao i zeleni čaj, samo je razlika u fermentaciji lišća. Nekoliko istraživanja je pokazalo da crni čaj može pomoći mršavljenju i kontroli tjelesne težine. Istraživanje pokazalo da je svakodnevno kratkoročno konzumiranje 3 šalice crnog čaja pomoglo u gubitku kilograma. Nije bilo dokaza da duže uzimanje ima isti efekt na gubitak kilograma. *

– Čaj od limunske trave za mršavljenje
Čaj od limunske trave ima svjež okus, dobar je izvor željeza, kalija i mangana. Čaj od limunske trave može pomoći smanjiti zadržavanje vode u organizmu.

– Čaj od koprive za mršavljenje
Čaj od koprive je poznat po mnogim djelovanjima, bogat je vitaminima i mineralima. Čaj od koprive može pomoći ubrzati metabolizam ali i u rješavanju toksina iz tijela.

– Čaj od maslačka za mršavljenje
Maslačak je prirodni diuretik, te čaj od maslačka može pomoći u detoksikaciji i smanjiti zadržavanje vode u organizmu. Bogat je izvor beta karotena, vitamina C, ali i minerala.

– Čaj od mente za mršavljenje
Čaj od paprene metvice ima umirujuće djelovanje, protuupalno i antimikrobno djelovanje, poboljšava probavu…

– Čaj od nevena za mršavljenje
Čaj od nevena ima protuupalna svojstva, pomaže kod stresa, ali kod mršavljenja

– Čaj od ginsenga za mršavljenje
Ginseng je jedan od popularnijih čajeva u svijetu, pomažu u smanjenju stresa, te ubrzava metabolizam.*

Vezano:

40 najboljih savjeta za mršavljenje

45 laganih, ali medicinski dokazanih trikova za mršavljenje 

Mršavljenje bez dijete

30 dijeta za mršavljenje s planovima dijeta