28. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Čajevi za vitak struk i smanjenje masnoća na trbuhu

Čajevi za vitak struk i smanjenje masnoća na trbuhu

Čajevi za vitak struk i smanjenje masnoća na trbuhu

Čajevi mogu biti pomoć pri mršavljenju, ali i smanjivanju masnoća na trbuhu, te za ravan trbuh. Određene vrste čajeva su učinkovitije po tom pitanju. Iako se čajevi često piju zbog umirujućih svojstava i opuštanja, te okusa, čajevi mogu biti pomoć kod mnogih zdravstvenih stanja. Zamjena kaloričnih pića nezaslađenim čajevima već je u startu pomoć pri mršavljenju. No, osim toga mnogi čajevi sadrže antioksidanse poput katehina koji pomažu pri mršavljenju.

Čajevi uz dijetni plan prehrane i tjelovježbu mogu dodatno pomoći, a ovo su neki od onih koji se u tome ističu :

– Zeleni čaj za vitak struk i smanjenje masnoća na trbuhu

Zeleni čaj je jedna od najpoznatijih vrsta čaja, a uz njega se vežu mnoge zdravstvene koristi. Također zeleni čaj je učinkovit kao pomoć pri mršavljenju. (Više:  Zeleni čaj za mršavljenje bez dijete – COVER magazin.com)

U istraživanju 2008. u 12 tjedana koliko se provodilo istraživanje, pokazalo se da su osobe koje su redovito pile zeleni čaj su izgubile 3,3 kg više na težini od skupine koja nije pila dodatno zeleni čaj.*
Drugo istraživanje je pokazalo da osobe koje su konzumirale redovito zeleni čaj brže i više gubile na težini, ali i da su imale značajnije smanjenje opsega struka.* Zeleni čaj je bogat antioksidansima koji ubrzavaju metabolizam i sagorijevanje masti. Zbog svojih sastojaka zeleni čaj ubrzava mršavljenje, ali posebno pomaže da se riješite naslaga na trbuhu i smanjite opseg struka. Stoga ukoliko smatrate da biste trebali smršaviti posebno na predjelu struka, uključite u svoju prehranu 2-3 šalice zelenog čaja dnevno. Osim što će potpomoći proces mršavljenja i gubitka masnoća oko struka, zeleni čaj općenito bi trebao pozitivno djelovati na zdravlje.

– Crni čaj za vitak struk i smanjenje masnoća na trbuhu

Nekoliko istraživanja je pokazalo da crni čaj može pomoći pri mršavljenju, ali i da osim gubitka kilograma utječe i na smanjenje opsega struka.*

Crni čaj ima slično djelovanje zelenom čaju. Crni, zeleni i bijeli čaj potječu od iste biljke, te je njihovo djelovanje po pitanju utjecaja na težinu, mršavljenje i masnoće na struku dosta slično. Ipak, obzirom na ostalo djelovanje odaberite onaj koji vam najviše odgovara, odnosno najviše odgovara vašem životnom stilu.

– Bijeli čaj za vitak struk i smanjenje masnoća na trbuhu

Bijeli čaj ima sličnu količinu antioksidansa kao zeleni čaj te može pomoći u gubitku kilograma.
Jedno istraživianje je pokazalo da bijeli čaj pomaže u razgradnji masnih stanica istovremeno sprječavajući nastajanje novih.*

– Rooibos čaj za vitak struk i smanjenje masnoća na trbuhu

Rooibos čaj može biti prilično učinkovit kao pomoć u sagorijevanju masti, ali i u sprječavanju nastanka novih.*

Rooibos u našoj kulturi nije pretjerano popularan čaj što je prava šteta, obzirom na sve vrijedne sastojke, nutrijente i općenito koristi koje Rooibos čaj nosi.

Kako piti čajeve za mršavljenje i vitak struk

Čajeve treba piti pola sata prije obroka, te se ograničite na 2 do 3 šalice čaja dnevno. Ukoliko je moguće prije čaja na oko pola sata popijte čašu vode.

Točna količina čaja koja će imati pozitivan učinak na masnoće oko struka i mršavljenje je vrlo individualna. To dosta ovisi o prirodnom metabolizmu i vrsti prehrane kakvu osoba konzumira, ali ipak zadržite se na 2 do 3 šalice čaja dnevno, što je neka uobičajena količina koja se preporuča općenito zdravoj populaciji.

Vezano: