Najbolji zeleni čaj

Najbolji zeleni čaj

Najbolji zeleni čaj

Najbolji zeleni čaj

Zeleni čaj ima mnoge zdravstvene koristi, bogat je antioksidansima, zeleni čaj pomaže u mršavljenju… To je tek mali broj pozitvnih stvari koje se vežu uz zeleni čaj.

Ukoliko ste se odlučili za zeleni čaj, vjerojatno vas zanima koji zeleni čaj je najbolji. Teško da preporuka najboljeg zelenog čaja može funkcionirati kod svih budući da se ukusi razlikuju i da će nekima odgovarati blaži, nekima opori, nekima slađi okus čaja.

Sve vrste zelenog čaja potječu od biljke Camellia Sinensis, no postoje različite sorte, područja na kojima se uzgaja također utječu na kvalitetu i karakteristike zelenog čaja, kao i način branja listova.
Smatra se da je prva berba lišća zelenog čaja najkvalitetnija i da je takvo lišće najskuplje.
Zatim do razlike dolazi prilikom procesa sušenja zelenog čaja, načinu mljevenja pa čak i o prisutnoj količini sunčevog svjetla.

Bitno je kakav ste čaj kupili, ali i kako pripremate zeleni čaj.

Zeleni čaj spada među zdrave napitke i popularan je širom svijeta, stoga ne čudi ni broj proizvođača zelenog čaja.

Neki od najpopularnijih svjetskih brandova zelenog čaja su:
Twinings
Bigelow Tea Company
Lipton
Tazo
Shangri La
Yogi Tea
Republic of Tea
Numi Organic Tea

Ukoliko ste probali zeleni čaj, no smatrate da nije za vas i da ne odgovara vašem ukusu, možete prije nego odustanete probati neke varijante kako biste se postepeno prilagodili okusu zelenog čaja.

Najpopularnije mješavine i varijante zelenog čaja spadaju Earl Grey zeleni čaj, odnosno zeleni čaj kojem je dodano ulje bergamota, te zeleni čaj uz dodatak jasmina kao i mješavina zelenog čaja i limunske trave.

Vezano:

Zeleni čaj – činjenice i mitovi

Zeleni čaj za mršavljenje bez dijete

Kako pripremiti zeleni čaj

Čajevi

Koji čaj je najbolje piti ujutro? [ ZDRAVLJE ]