Čaj od lovora za mršavljenje

Čaj od lovora za mršavljenje

Čaj od lovora za mršavljenje

Čaj od lovora ima brojne prednosti, a mršavljenje je samo jedan od njih. Iako se općenito čaj od lovora smatra dobrim za dišne putove, te čaj koji se koristi kod prehlade, kašlja te za iskašljavanje, čaj od lovora može pomoći i pri mršavljenju.

Lovor se može koristiti na različite načine, kao začin u pripremi različitih jela, ali i kao čaj.

Lovor sadrži brojne vitamine, minerale… Više o čaju od lovora: Čaj od lovora – dobrobiti, nuspojave i koliko piti čaja – COVER magazin.com

Čaj od lovora za mršavljenje

Čaj od lovora može pomoći u procesu mršavljenja. No, kao i s bilo kojim čajem kada se koristi za mršavljenje bitno ga je ukomponirati u zdravu prehranu odnosno u neku dijetu za mršavljenje, te pokušati ostvariti kalorijski deficit. Uz to bitna je i tjelesna aktivnost.

Uz to, čaj od lovora uz brojne druge dobrobiti za organizam, tako da osim što može ubrzati odnosno pomoći u procesu mršavljenja istovremeno nudi i druge dobrobiti.

Glavna prednost čaja od lovorovog lista za mršavljenje je što može pomoći protiv zadržavanja nakupljene vode. Na taj način posebno u početku procesa mršavljenja može regulirati nakupljenu vodu, te doprinijeti gubitku kilograma.

Čaj od lovorovog lista potiče probavu, može djelovati na smanjivanje plinova te protiv zatvora. Čaj od lovorovog lista je bogat eteričnim uljima koja djeluju kao diuretik.

Čaj od lovorovog lista pospješuje apsorpciju hranjivih tvari u crijevima, što posljedično vodi ka mršavljenju, manjem unosu hrane i boljem stanju organizma.

Čaj od lovorovog lista može ubrzati metabolizam, ali i smanjiti razinu šećera u krvi. Ubrzavanje metabolizma kojem može doprinijeti i čaj od lovorovog lista pomaže posebno kod usporenog metabolizma. Ukoliko se istovremeno krene i s dodatnom tjelesnosm aktivnošću učinci su značajniji.

Čaj od lovorovog lišća koristan je i za brže sagorijevanje nakupljenih masnoća, a posebno onih na području trbuha.

Budući da čaj od lovorovog lišća istovremeno djeluje na nekoliko područja, može biti koristan za mršavljenje.

Priprema čaja od lovorovog lista za mršavljenje

4 suha lovorova lista staviti u 250 ml vode te kuhati 10 minuta,. Skinuti sa štednjaka te ostaviti da se lagano hladi Potom procijediti i konzumirati.

Piti dnevno do 3 šalice čaja.

U čaj se može dodati iscijeđeni limun, kao i med. S tim da kada se dodaje med treba vodi računa i o tome da med povećava unos kalorija.

Čaj od lovorovog lista i cimeta za mršavljenje

Čaj od lovorovog lista za mršavljenje se posebno ističe u kombinaciji s cimetom. U ovoj kombinaciji čaj od lovora i cimeta djeluje protuupalno, ali i ima druga pozitivna djelovanja na probavni sustav. Cimet je aromatičan, te će i čaj dobiti više okusa po njemu, što može biti dobar izbor za one kojima ne odgovara okus čaja od lovor, kao i za one koji vole okus cimeta.

Čaj od lovorovog lista i cimeta može pomoći u tome da se brže riješi nakupljene vode, da ubrza metabolizam i potakne sagorijevanje nakupljenih masnoća. I cimet i lovor sadrži spojeve koji pomažu u rješavanju masnoća nakupljenih na trbuhu.

I cimet i lovor mogu samostalno pomoći u mršavljenju, no u kombinaciji su djelotvorniji.

Priprema čaja od lovorovog lista i cimeta za mršavljenje

Za pripremu čaja od lovorovog lišća i cimeta potrebno je:

  • pola litre vode
  • pola čajne žličice cimeta
  • 4 lovorova lista

Staviti vodu na štednjak te kada proključa dodati lovorove listove i cimet. Ostaviti da kuha oko 10 minuta. Skinuti sa štednjaka, ostaviti da se malo ohladi, zatim procijediti.

Čaj od lovora i cimeta za mršavljenje bi se trebao piti nakon obroka, nekih pola sata nakon obroka, ili između obroka. Dvije šalice čaja dnevno su dovoljne kako bi se iskoristile prednosti ovog čaja za mršavljenje.

Vezano: