Zdrave navike – kako malim promjenama napraviti puno

Zdrave navike

Zdrave navike – kako malim promjenama napraviti puno

Ponekad se čini kako zdraviji život zahtjeva previše vremena i odricanja. Bilo bi odlično prilagoditi se što više zdravom načinu života, no krenite s malim pomacima. Svaki korak naprijed je dobar.

– Doručak je važan. Više: 10 ideja i 8 razloga za ZDRAV DORUČAK
– Planirajte svoje obroke. Kada imate isplanirane obroke veća je vjerojatnost da ćete se zdravije hraniti nego ako svaki dan u zadnji trenutak smišljate obrok. Planiranjem obroka također ćete unositi raznovrsne hranjive sastojke. Čak i ako nemate vremena za kuhanje, ono koliko imate odvojite za kuhanje brzog zdravog ručka.

– Pijte dovoljno tekućine, to je prilično jednostavno, ali opet mnogima stvara problem i zaboravljaju na tekućinu. Ako nemate naviku, stavite bocu s vodom na vidljivo mjesto i pijte iz te boce kako bi vam na kraju dana bilo jasno koliko ste tekućine popili.

– Pijte čajeve – uvedite u rutinu pijenje čaja. Čajevi imaju brojne zdravstvene prednosti, imaju malo kalorija, a postoji toliko okusa da možete pronaći neki koji vama odgovara. Više: Čajevi

– Hodajte i koristite stepenice umjesto lifta. Sve što možete obaviti hodajući, obavite.

– Dobro i dovoljno spavajte. Premalo kao i previše sna nije dobro. Dovoljno kvalitetnog sna je bitno za optimalno funkcioniranje organizma, za zdravlje, ali i da ste tijekom dana odmorni i aktivni.

– Boravite vani. Hodanje, a posebno hodanje po prirodi ima mnoge prednosti. Iskoristite ih kad god možete.

Neke od stvari koje možda možete uvesti u naviku i s tim popraviti svoj životni stil kako bi bio zdraviji:

10 navika iznimno zdravih osoba [ ZDRAVLJE ]

ZDRAVA PREHRANA – 3 pravila kako se zdravo hraniti