Kako se motivirati na mršavljenje

Kako se motivirati na mršavljenje

Kako se motivirati na mršavljenje

Dijete za mršavljenje uglavnom nisu jednostavne, a i za mršavljenje bez dijete morate se pridržavati određenih pravila, unijeti promjene u prehranu te se odreći nekih namirnica.

Ponekad osoba želi smršaviti no, nema dovoljno motivacije kako bi to zaista i napravila, odnosno odlučila se, a potom i ustrajala u provođenju mršavljenja.

Kako biste se motivirali i ostali motivirani donosimo neke ideje:

Zapišite koliko želite smršaviti. Kada imate zapisano lakše ćete se držati plana.
Napravite plan kako želite smršaviti. Da li ćete se pridržavati neke dijete za mršavljenje, s koliko kalorija dnevno ćete biti? Bez plana teško ćete provesti mršavljenje. Kada napravite plan moći ćete vidjeti koliko vam vremena treba da dođete do ciljane težine. Odlučite da li ćete cijelo vrijeme imati isti plan.

Postavite realne ciljeve koliko ćete gubiti tjedno te s tim uskladite kalorijski unos i potrošnju kalorija. Postavljanje nerealnih ciljeva neće pomoći da brže smršavite. U tom slučaju se ne radi o planu nego o željama.
Kalorijski deficit možete kreirati smanjenim unosom kalorija, ali i pojačanom potrošnjom kalorija. Ako ne želite vježbati, krećite se više, hodajte više. I dodatnim hodanjem možete izgubiti kalorije.

Razmislite o izboru dijete za mršavljenje. Možda je neka dijeta kod nekog drugog savršeno funkcionirala no kod vas ne funkcionira. Pronađite onu za koju mislite da je se možete pridržavati i da odgovara vašem životnom stilu. Možete se odlučiti točno za određenu dijetu, izbaciti nezdrave namirnice iz prehrane ili smanjiti obroke.

Vezano:

30 dijeta za mršavljenje s planovima dijeta 

40 najboljih savjeta za mršavljenje 

45 laganih, ali medicinski dokazanih trikova za mršavljenje