20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kako početi učiti njemački jezik

Za početak učenja njemačkog jezika potrebna je volja i motivacija...

Kako početi učiti njemački jezik

Kako početi učiti njemački jezik

Za početak učenja njemačkog jezika potrebna je volja i motivacija. Kada to imate ostalo će biti lakše.

Važno je početi, bez obzira na koji način. I trebate biti uporni.

Učenje njemačkog jezika možete početi s nekom aplikacijom za učenje njemačkog jezika. Tako ćete postepeno napredovati, a kada steknete osnovno znanje moći ćete lakše prijeći i na druge principe učenja.

Također, praćenje online tečajeva je odlična ideja. No ukoliko niste za tečajeve, možete pronaći knjigu i gramatiku za početnike. Na taj ćete način dobiti sustavan pregled uvoda u njemački jezik.

Bitno je da ukoliko ste početnik pronađete knjigu i gramatiku koje su prilagođene za A1 tj. početni stupanj učenja njemačkog jezika.

Čak i ako ste se odlučili za učenje njemačkog jezika preko aplikacija dodatak knjige ili gramatike može biti odličan izbor, jer ćete kombiniranjem metoda brže napredovati dok će vam istovremeno neke stvari postati jasnije ako ih naučite u aplikaciji, ali i u iz drugog izvora.

Dodatna mogućnost za učenje su brojni youtube kanali koji objašnjavaju njemački jezik.

Ukoliko imate mogućnost slušajte njemački radio ili upalite njemačku televiziju. Krenite od jednostavnih emisija, npr. kvizovi kojima odgovori pišu na ekranu mogu biti odličan izbor budući da ne morate samo slušati nego možete i čitati.

U svakom slučaju morate učiti, ne možete bez truda naučiti njemački jezik (kao ni neki drugi). Da biste mogli komunicirati ili razumjeti njemački jezik morate naučiti bar osnove gramatike i nekoliko stotina riječi.

U prosjeku za osnovnu razinu znanja odnosno da savladate razinu A1 je potrebno 150 sati učenja njemačkog jezika. Vi pronađite kombinacije učenja koje vama najbolje odgovaraju ali podijelite sate i vrijeme tako da imate tempo koji želite. Ukoliko želite za dva mjeseca savladati osnovnu razinu tada napravite plan da u tom razdoblju učite njemački jezik 150 sati.

Vezano:

Kako najlakše učiti strane jezike 

Kako najbrže naučiti njemački jezik – što znanost kaže 

Kako naučiti njemački jezik kod kuće 

Kako naučiti njemački jezik slušanjem?

Kako najlakše naučiti njemački jezik