Kako najlakše naučiti njemački jezik

Kako najlakše naučiti njemački jezik

Kako najlakše naučiti njemački jezik

Da biste njemački jezik lakše naučili potrebno je potpuno se okružiti njemačkim jezikom.
Njemački jezik ćete najlakše naučiti ako istovremeno kombinirate nekoliko različitih metoda učenja. Najbolje bi bilo kombinirati tradicionalne načine učenja, tj. tečaj njemačkog jezika ili učenje iz knjige i gramatike te učenje novih riječi s novim mogućnostima učenja, tj. korištenje online stranica, čitanje blogova, praćenje njemačkih vijesti na portalima.

Na društvenim mrežama možete također pratiti neke stranice na njemačkom jeziku ili stranice koje se bave učenjem njemačkog jezika budući da takve stranice često objavljuju novosti i zanimljivosti što će vam skrenuti pažnju na određene situaciju ili formulacije.

Da bi se njemački jezik što lakše naučio potrebno ga je primijeniti u svim segmentima, tako da više ne mislite da se radi o učenju, nego o drugim aktivnostima.

Prema nekim normativima za učenje njemačkog jezika (kao i za učenje drugih stranih jezika) treba određeno vrijeme učenja, odnosno broj sati učenja. Za što lakše učenje trebali biste imati dovoljno sati učenja, a da to ne primijetite odnosno da vam je zabavno.
Ako želite lakše učiti jezik potrebno je pronaći način koji je vama najjednostavniji i najlakši, a on nije za sve isti. Ono što je vama najlakši način učenja pojačajte, kako biste skupili što više vremena u kojem ste učili njemački.
Općenito učenje njemačkog obuhvaća učenje gramatike, učenje riječi, komunikaciju tj izražavanje na njemačkom, pisanje na njemačkom i slušanje odnosno da li razumijete ono što čujete.
Kako biste naučili njemački jezik ne biste trebali zapostaviti niti jedan segment, ali možete izabrati neke i njima se više baviti jer su vam oni bitniji. Npr. gramatiku trebate znati osnove, osnovne gramatičke konstrukcije, vremena…
Slušanje i razumijevanje te razgovor na njemačkom su većini najbitniji.

Čitanje za lakše učenje njemačkog jezika
Ukoliko čitate novitete o automobilima, kompjuterima ili šminki čitajte na njemačkom jeziku. Tako ćete se više koncentrirati na novosti nego na samo učenje jezika, koje će onda biti posredno i lakše.

Slušanje za lakše učenje njemačkog jezika

Kako naučiti njemački jezik slušanjem? Slušajte njemački radio ili gledajte njemačku televiziju. Prema razini znanja koju već imate prilagodite serije, emisije ili filmove svojoj razini znanja. Potrudite se da dio vremena bude aktivno slušanje, odnosno da zaista pratite što slušate i da pokušate razumjeti.
Slušanje pjesama na njemačkom može biti dobra ideja ukoliko se koncentrirate na riječi, ali ukoliko ste pratili ritam vjerojatno nećete napredovati.

I slušanjem i čitanjem bitno je da naučite nove konstrukcije, riječi, povezivati tako da možete pratiti osnovni tijek razgovora, a poslije ćete moći pratiti detalje.

Razmišljajte na njemačkom jeziku, sve što vidite u oko sebe pokušajte opisati na njemačkom jeziku, kada nešto trebate u sebi prevedite na njemačkom jezik. Na početku će vam biti teže jer se nećete moći sjetiti riječi, no kako budete više koristili njemački tako će vam biti i lakše.
Ako sami razmišljate na njemačkom jeziku, tada ćete lakše i kada trebate moći drugima odgovoriti na njemačkom jeziku.

Vezano:

Kako najbrže NAUČITI NJEMAČKI JEZIK KOD KUĆE – što znanost kaže

Kako naučiti njemački jezik kod kuće

Kako naučiti njemački jezik slušanjem?