28. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Tradicionalni savjeti kako brže zaspati

Ponekad je jednostavno teško zaspati. Tada vam treba neka metoda kako zaspati brzo.

Tradicionalni savjeti kako brže zaspati

Tradicionalni savjeti kako brže zaspati

Ponekad je jednostavno teško zaspati. Tada vam treba neka metoda kako zaspati brzo. Postoje mnoge metode opuštanja i vizualiziranja mirnih scena koje mogu pomoći zaspati: Kako zaspati za manje od 2 minute.

Izdvojili smo neke od tradicionalnih savjeta koje možete isprobati kako bi vam pomogli da brže zaspite.

Tradicionalni savjeti kako brže zaspati:
– Ako ne možete zaspati počnite brojati ovce kako skaču preko ograde. Jedna po jedna istom brzinom. Trebali biste zaspati prije nego dođete do 100 ovaca.
– Duboko dišite i polako usporavajte ritam disanja, pri tome se koncentrirajte samo na disanje i ništa drugo kako bi ste se potpuno opustili i brže zaspali.
– Zamislite opuštajuće mjesto npr. da gledate vodopad i koncentrirajte se samo na njega. Ili da plovite na jezeru i promatrate prirodu. Ovo bi vam trebalo pomoći da se opustite i brže zaspite.
– Brojanje unatrag. Izaberite neki broj iznad sto i počnite brojati unatrag. Ovo je kombinacija mentalnog angažmana i ponavljajuće radnje koja bi vam trebala pomoći da brže zaspite.
– Popijte čašu toplog mlijeka ili kakaa.

Vezano:

Nesanica – kako zaspati odmah, a što funkcionira dugoročno [ZDRAVLJE]

50 savjeta kako spavati bolje

Koliko mi sna treba – tablica sna prema godinama [ ZDRAVLJE ]