Pozitivan stav štiti srce

Pozitivan stav štiti srce

Pozitivan stav štiti srce

Pozitivan stav štiti srce

Pozitivan stav i optimizam mogu pomoći osobama u svakodnevnom životu kako bi se sa svim situacijama lakše nosile. No istraživanja sugeriraju da pozitivne osobine mogu utjecati i na zdravlje, odnosno da pozitivan stav štiti srce.

Istraživanje* je pratilo utjecaj između negativnih i pozitivnih stavova, odnosno pozitivnih i negativnih osobina i utjecaja na zdravlje srca.

Rezultati istraživanja su pokazali da pozitivne psihološke osobine posebno optimizam mogu biti povezane sa srčanim ishodima. Prema istraživanju pozitivan stav (zajedno sa zdravom prehranom i tjelesnom aktivnosti) povezan je sa pozitivnim ishodima odnosno da pozitivno utječu srce.

Ovo istraživanje je pokazalo da postoji povezanost između pozitivnog stava, odnosno pozitivnih osobina i zdravlja srca te sugerira da bi psihološke intervencije mogle biti od pomoći.

Drugo istraživanje* je pokazalo sličnu povezanost pozitivnih osobina sa kardiovaskularnim bolestima. Rezultati su pokazali da pozitivne osobine mogu štititi od kardiovaskularnih bolesti, čak i neovisno o od tradicionalnih čimbenika.
Optimizam je najsnažnije bio povezan sa smanjenim rizikom od kardiovaskularnih bolesti.

Vezano:

Kako biti pozitivniji – Moć pozitivnog razmišljanja [ SELFHELP ]

8 načina da zadržite pozitivan stav

Brzi trikovi kako vratiti optimizam i dobar osjećaj [ SELFHELP ]

Spriječite bolesti srca i krvožilnog sustava [ ZDRAVLJE ]