Za koliko dana je Božić 2024.

Za koliko dana je Božić 2021.

Za koliko dana je Božić 2024.

Većina osoba jako se veseli Božiću i božićnim blagdanima, pa već tijekom godine započnu odbrojavati dane do Božića. Ako ste jedna od tih osoba, na pravom ste mjestu. Ovdje ćete saznati za koliko dana je Božić 2024.

Do Božića ima još:

240

 dana.

Angažirajte se oko priprema za Božić, kupovine božićnih poklona, dekoriranja doma i bora, a članci ispod će vam u tome pomoći.

Koliko dana do Božića započeti s pripremama

Svi znamo kako je Božić, više od jednog dana. Rijetko se nađe osoba koja o Božiću razmišlja jedan dan i slavi jedan dan. Većina osoba se već u rujnu započne u sebi pitati za koliko je dana Božić, a u listopadu već kreću neke pripreme vezane uz Božić kod većine ljudi. „Službeno” ukrašavanje gradova, trgova, ulica i izloga započinje netom nakon Svih Svetih, odnosno s početkom studenog. Sve te pripreme vezane uz Božić i radovanje ga čine ekstra posebnim blagdanom i više od jednog dana. Uz Božić obično volimo sve, božićne napitke, kuhana vina, dekoriranje, ali i poklone. Poklone volimo dobivati, ali još više volimo kupovati poklone za druge i iščekivati njihove reakcije.

Ispod navodimo neke od aktivnosti koje možete uključiti u svoje odbrojavanje do Božića 2024.

Božićno čišćenje

Najbolje je čišćenje napraviti što ranije, jer ćete u čistom domu imati više volje za sve Božićne aktivnosti. Za pripreme, dekoriranje, aktivnosti s djecom i kuhanje. Što duže budete odgađali generalno Božićno čišćenje to će vam više božićne pripreme ići na živce.

Okupite društvo

Svima je već jasno da Božićni domjenci kreću s prvim danima prosinca, ali isto tako može biti i s obiteljskim okupljanjima ili okupljanjem društva. Ako nemate naviku kupovati božićne poklone prijateljima, organiziranje druženja može biti izvrsna alternativa.

Umotavanje poklona neka bude zabavna aktivnost

Zajedno s djecom odaberite i umatajte poklone za njihove prijatelje. Kroz božićne poklone djecu se najbolje uči vrijednosti darivanja i dijeljenja.

Ukrasite dom

Ukrasite dom već na početku adventa i svakodnevno dodajte neke nove elemente. Započnite s adventskim vijencem na vratima i vijencem s četiri adventske svijeće.

Kada započeti s pripremama za Božić

Kaže se kako za pripreme za Božić nikad nije rano, posebno u današnje vrijeme kada u sve što želimo za Božić trebamo uračunati i vrijeme dostave. Rani početak priprema daje vam priliku da razmislite o svim detaljima koji su pred vama, te da sve pripreme obavite usput, bez velikog stresa i strke. Također, ranim pripremama za Božić uštedjet ćete mnogo novaca, te se poštedjeti mnogo panike.

Razmislite gdje želite biti za Božić. Većina ljudi ne živi u gradu gdje je rođena i gdje joj su neki članovi obitelji, pa je jedan od ranih koraka odlučiti hoćete li pozivati obitelj kod sebe ili ćete vi putovati. Prva stvar koja vam padne na pamet kada razmišljate o Božiću je obitelj. Božić je obiteljski praznik i trebali bismo ga provoditi s obitelji. To znači da bi trebali pronaći načina da na neki način oko Božića i uz Božićne praznike vidite što više članova obitelji i rođaka. Već unaprijed trebali biste imati jasnu ideju hoćete li organizirati neko božićno okupljanje ili ćete nasumično posjećivati obitelj i rođake. Ne bi bilo loše i napraviti popis koga sve želite vidjeti za božićne blagdane jer oko Božića vrijeme brzo prolazi, pa kako vam dani ne bi poletili, a da mnogo toga propustite.

Razmislite i o poklonima. Hoćete li nositi nešto članovima obitelji koje posjećujte. Koje su posebne osobe koje svakako zaslužuju vaš poklon. Napravite popis članova obitelji i prijatelja kojima ćete nositi poklon.

Ukoliko želite sami praviti božićne ukrase, n internetu možete pronaći jako mnogo zabavnih ideja, ali morate uzeti u obzir da sve te ideje zahtijevaju vrijeme. S izradom božićnih dekoracija treba započeti već i prije došašća.

Kako imati najljepši Božić – Ideje za Božić 2024.

Božićni pokloni – 100 ideja i trendova –

Savjeti za ukrašavanje božićnog bora