Razlozi zašto vas ne zovu u sljedeći krug razgovora za posao [ KARIJERA ]

Razlozi zašto vas ne zovu u sljedeći krug razgovora za posao

Traženje posla je samo po sebi stresan proces, ali jedan od posebno stresnih koraka u tome može biti kada zapnete uvijek na istom mjestu, odnosno kada vas zovu na razgovore, ali na njima zapinjete.

Problemi mogu biti različiti, no činjenica je da je jednako teško doći do prvog razgovora, kao i do drugog ili trećeg kruga razgovora.

Naravno da je dobro uzeti u obzir i svoje pogreške, razmisliti o razgovoru za posao koji je prošao kako biste se bolje pripremili za sljedeći, no trebate uzeti u obzir da postoji mnogo razloga zbog kojih niste prošli koji nemaju veze s vama.

Kompanije rade stalno promjene i prilagodbe.  Možda ste čak na prvom razgovoru savršeno odgovarali za to radno mjesto, ali možda su se potrebe u dotičnom poduzeću promijenile i prilagodili su svoju potragu drugim kriterijima.

Možda se niste uklopili u ideju radnika kakvog traže. Bez obzira na znanja, iskustvo i vještine, poduzeća ponkad traže određene profile ljudi, koji će se po njihovom mišljenju bolje uklopiti u određeni odjel. Ne možete znati kakve osobe traže, niti se možete tome prilagoditi.

Možda već imaju kandidata u poduzeću za to radno mjesto. Ponekad poduzeće već ima osobu unutra koju je planiralo preraspodijeliti na određeno radno mjesto, ne svejedno obavljaju razgovore s kandidatima.
Ponekad čak i razgovore obavljaju s idejom da će možda tek odlučiti i da su jednake šanse za zapošljavanje vanjskog ili njihovog radnika. Iako su na papiru šanse svima jednake, kandidat koji je već u firmi možda ipak ima prednost pred vanjskim kandidatima.

Niste ostavili dobar dojam na razgovoru za posao. Možda ste imali dobre kvalifikacije, ali niste ostavili dojam na osobu s kojom ste razgovarali, niste znali dovoljno o poduzeću, niste imali odgovore ili ste se mučili s odgovorima na standardna pitanja koja se očekuju na razgovoru za posao. Ukoliko je ovo slučaj, to nije ništa loše, ovo možete popraviti i za sljedeći razgovor za posao se pripremiti bolje.

Možda ste samo djelomično odgovarali. Iako se vama čini da ste savršeno odgovarali opisu posla, možda to nije tako. S jedne strane vi niste objektivni, s druge strane vi znate samo ono što piše u natječaju, ali ne znate što se dodatno podrazumijeva ili što nisu napisali.

Pročitajte i:

Kako izgleda moderan i kvalitetan životopis [ KARIJERA ]

30 odličnih savjeta za razgovor za posao [ KARIJERA ]