Kako novcem kupiti sreću

Kako novcem kupiti sreću

 

Postoje neke stvari koje se ne mogu kupiti novcem. Međutim, ako ste jedna od osoba koja sebi može s vremena na vrijeme priuštiti nešto više od osnovnih stvari, pametno ih uložite – u svoju sreću.

Novac potrošite na…

-1- Nešto što će ojačati vaše veze s prijateljima i obitelji. Platite avionske karte, veću telefonsku pretplatu kako biste češće komunicirali, ulaznice za neki sportski događaj ili sl. Dobri društveni odnosi, te potpora prijatelja i obitelji najvažniji su elementi sreće i osobnog zadovoljstva.

-2- Nešto što će okončati bračne svađe. Ako se stalno prepirete s mužem tko će usisati ili oprati suđe kupite robot usisavač ili perilicu posuđa, automatsku peglu ili neku drugu stvar oko koje se svađate.

-3- Unaprjeđenje životnog stila. Najbrži i najsigurniji način do zadovoljstva je tjelovježba. Uložite novac u članarinu za fitness centar ili neku spravu za vježbanje.

-4- Zabavu. Zapitajte se (budite iskreni) što za vas znači zabava. Pecanje, putovanja, eksperimentiranje u kuhinji, priređivanje zabava, skijanje. Priuštite si to.

-5- Osobnu sigurnost. Mir i smirenost u velikoj mjeri doprinose sreći, pa dio novca štedite za budućnost, platite dugove i sl.

-6- Zdravije namirnice. Tužna je činjenica da je zdravija hrana i skuplja. Ali hraneći se zdravo imat ćete više energije i osjećat ćete se bolje.

-7- Na nekoga drugog. Jedan od najboljih načina da usrećite sebe je da usrećite nekoga drugog. Bez obzira radi li se o općem dobru ili specifičnom pojedincu darivanje će vas usrećiti.

100 stvari koje vrijede više od bankovnog računa