Top trendovi u prehrani za 2021.

Top trendovi u prehrani za 2021.

 

Kao i svako drugo područje života, moda je zahvatila i prehranu. Nove će stvari biti IN, a neke stare postati OUT. Ispod je navedeno ono za što se očekuje da će biti trendi hrana u 2021.

Minimaliziranje šećera

Godinama se priča o njegovoj štetnosti, a ova i sljedeća godina biti će posvećena novom definiranju slatkog.

Veganstvo

Prehrana temeljena na voću i povrću sve više uzima maha.

Sve umjereno

I dok će se i dalje neke namirnice proglašavati superhranom, a neke lošima, postoji globalni trend koji umjerenost vraća u fokus. Prema njemu sve je dozvoljeno i nema zabranjenog, sve dok je čovjek umjeren.

Variva

Za one koji su u stalnom pokretu variva su odličan izbor jer ih mogu pripremiti uvečer, a jednako će biti ukusna i sutradan kada se vrate s posla. Izbor je ogroman, a recepata bezbroj.

Kuhanje od početka do kraja

Možda je do sada bio trend kupovati listove za pitu, pizze iz zamrzivača, gotove štrukle… Ali ne više. U ovoj i sljedećoj godini se vraćamo tradicionalnom načinu pripreme jela: kuhanje od početka do kraja u domaćoj kuhinji.

Flavonoidi

Oni su supstance koje se nalaze i u najrazličitijim namirnicama, od jabuke, preko crnog vina do tamne čokolade. Poboljšavaju cirkulaciju, uravnotežuju krvi tlak, a tvrdi se kako i popravljaju raspoloženje.

Slanutak

Ova zaboravljena namirnica vraća se u modu u najrazličitijim varijantama.

Cvjetača i brokule

Niskokalorično povrće, koje možete peći, pržiti, kuhati, pohati, koristiti kao salatu, glavno jelo ili prilog. Puno je vitaminima i mineralima, a koliko god da ga jedete nećete se udebljati.

Jabuke

Uz šljive, jabuke su prozvane novom/starom super hranom. Savršen su izbor za bilo koje doba dana. Bogate su vitaminima, dobre za gašenje žeđi i čiste zube. Postoji veliki broj sorti između kojih možete izabrati svoju omiljenu.

Nar

Nar je odličan izvor vitamina C. Plus ima poseban kiselkast okus. Možete kupiti cijeli plod ili samo sjemenke. Također, postoji sok od nara koji je izvrsnog okusa.

Riba bogata omega-3 masnim kiselinama

Ovo je trend iz prošlih godina koji ima namjeru ostati aktualan. Cilj bi trebao biti 2 do 3 riblja obroka tjedno.

Tjestenina u boji

Zelena, smeđa ili crvena tjestenina će veselije izgledati na tanjuru ako je u ovim bojama.

Vezano:

ZDRAVA PREHRANA – 3 pravila kako se zdravo hraniti