23. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Financije na početku godine [ KARIJERA ]

Ovo su samo neka od pitanja koja sebi trebate postaviti na početku godine kako biste sagledali situaciju u kojoj se nalazite...

Financije na početku godine

Ovo su samo neka od pitanja koja sebi trebate postaviti na početku godine kako biste  sagledali situaciju u kojoj se nalazite, a što će vam pomoći na duge staze:

1 – Preispitajte svoje financijske odluke –

Da li već imate neku ušteđevinu? Kako je raspoređena? Početak godine je idealan za preispitivanje starih odluka i donošenje novih. Kako se situacija u životu mijenja tako se mijenja i način i iznos štednje. Ukoliko imate ulaganje u dionice provjerite kolika im je sadašnja vrijednost. Imate li životno osiguranje? Da li je vrijeme da ga počnete uplaćivati?

ŠTEDNJA – 10 jednostavnih načina kako uštedjeti [ KARIJERA ]

2 – Postavite temelje za uravnoteženo ulaganje –

Umjesto da se samo nadate da ćete imati dobru mirovinu, već danas počnite razmišljati što možete napraviti za nju. Ne trebate odvajati puno, ali napravite nekakav plan koliko možete odvajati i koliko do mirovine imate vremena.

Koliko odvajati za mirovinu? [ KARIJERA ]

 

3 – Provjerite obiteljsku sigurnost –

Vremena su nesigurna, stoga preispitate svoje odluke, provjerite koliko zarađujete i koliko trošite. Možete li više uštedjeti? Od čega i kako biste funkcionirali ukoliko netko ostane bez posla? Da li je vrijeme za životno osiguranje ili možda za odvojeni štedni račun za djecu? Životno osiguranje možda nije nešto na čemu ćete profitirati, ali može biti dobar izvor sigurnosti za nepredviđene slučajeve.

7 načina da se pripremite za teška vremena [ KARIJERA ]

4 – Krediti i kreditne kartice –

Kada ste riješili otvorena pitanja vezana uz štednju i investicije, vratite se na kredite. Bez obzira da li se radi o minusima na tekućim računima, kreditnim karticama ili drugim kreditima, pokušajte napraviti novi plan koji će vam pomoći da smanjite minuse. Pokušajte što više izjednačiti potrošnju i prihode. Vjerojatno je teško, ali još vjerojatnije neće samo od sebe postati lakše. Napravite plan prihoda i popis rashoda te utvrdite na čemu možete uštedjeti.

Kako najbrže izaći iz dugova? [ KARIJERA ]