Brza jogurt dijeta

Brza jogurt dijeta

2 vrste brze jogurt dijete

Jogurt dijeta jedna je od omiljenih brzih dijeta mnogim ženama. Ispod ćemo navesti dva tipa dijete koja uključuju jogurt. Prvi tip dijete je “brza jogurt dijeta” koja zapravo nije dijeta sama po sebi nego tip prehrane za mršavljenje gdje se jogurt uključuje tri puta dnevno da bi se ubrzali učinci omiljene dijete, koja vam inače odgovara i može se provoditi duže razdoblje, a drugi tip dijete s jogurtom koji ćete naći niže je dijeta koja se popularno naziva “jogurt dijeta 3 dana”.

Brza jogurt dijeta – 1 –

Brza jogurt dijeta nije poseban tip dijete, nego je zapravo tip prehrane u koju se dodaje jogurt tri puta dnevno kako bi se ubrzalo mršavljenje, bez obzira na kojoj ste dijeti. Brza jogurt dijeta postala je posebno popularna nakon što su znanstvenici došli do zaključka kako su promatrane osobe koje su pile više jogurta mršavjele skoro dvostruko više uz istu prehranu od onih koji nisu unosili tolike količine mliječnih proizvoda, odnosno jogurta. Eksperiment koji je trajao 12 tjedana uključio je 34 debele i pretile osobe. Podijeljene su u dvije grupe gdje je jedna grupa konzumirala jogurt tri puta dnevno umjesto nekih drugih namirnica iste kalorične vrijednosti. Ostatak prehrane bio je jednak u obje grupe. Zaključak je bio da jogurt ne samo da značajno ubrzava mršavljenje (skoro dvostruko) nego je velika prednost što posebno ubrzava gubitak masnih naslaga na području trbuha.

Jogurti su i u uobičajenoj prehrani zdrava namirnica zbog svojih nutricionistički koristi. Bogati su proteinima, kalcijem, vitaminima, dobrim bakterijama, probioticima i još mnogim mikronutrijentima, pa je ovo dijeta kod koje ne samo da ćete mršavjeti, nego ćete i općenito pozitivno djelovati na svoje zdravlje.

Kako provoditi brzu jogurt dijetu

Da biste ubrzali mršavljenje jogurtom, odlučite se za bilo koju dijetu, a zatim tri puta dnevno neku namirnicu približno slične kalorijske vrijednosti zamijenite jogurtom.

Ovdje možete pronaći popis dijeta za mršavljenje i izabrati dijetu koja vam odgovara, a zatim umjesto bilo koje namirnice iz omiljene dijete konzumirajte jogurt tri puta dnevno:

Čak se ne morate ni odlučiti za poseban tip dijete, možete recimo u svoju uobičajenu prehranu uključiti jogurt, na primjer kao predjelo 3 puta dnevno, te smanjiti količinu za vrijednost jogurta koju za taj obrok unesete. To će također potaknuti mršavljenje.

Jogurt dijeta 3 dana

Ako tražite brzi način da u kratkom roku izgubite što više kilograma jogurt dijeta 3 dana je odličan odabir. Dijeta je odlična za one koji u kratkom roku žele izgubiti kilograme nakon nekih slavlja, blagdana i razdoblja u godini kada su nakupili manji višak kilograma ili za one koji žele dugoročnu dijetu, ali bi htjeli dobar motivacijski početak.

Brza jogurt dijeta je kratkoročna dijeta, koja se provodi samo tri dana, te se kroz tri dana jede samo jogurt uz voće i povrća.

U ovoj dijeti se jako smanjuje kalorijski unos, a povećava unos probiotika, što pobljšava probavu i potiče metabolizam.

Brza jogurt dijeta 3 dana – jelovnik –

1. dan brze jogurt dijeta 3 dana

Doručak: 1 jogurt s jednom porcijom svježeg voća (porcija voća je oko 1 čaše sjeckanog voća)

Užina: 1 jogurt (možete uz jogurt popiti nezaslađenu crnu kavu ili čaj)

Ručak: 2 jogurta i salata od miješanog povrća rajčice, zelene salate, krastavca i luka (bez ulja, ali možete dodati začine po želji).

Užina: 1 jogurt (možete uz jogurt popiti nezaslađenu crnu kavu ili čaj)

Večera: Kuhani špinat bez masnoća + 1 jogurt

2. dan brze jogurt dijeta 3 dana

Doručak: 1 jogurt + jedna cijeđena naranča

Užina: 1 jogurt (možete uz jogurt popiti nezaslađenu crnu kavu ili čaj)

Ručak: 2 jogurta i jedna porcija kuhane piletine

Užina: 1 jogurt (možete uz jogurt popiti nezaslađenu crnu kavu ili čaj)

Večera: Miješana salata bez masnoća + 1 jogurt

3. dan brze jogurt dijeta 3 dana

Doručak: 1 jogurt s jednom porcijom svježeg voća

Užina: 1 jogurt (možete uz jogurt popiti nezaslađenu crnu kavu ili čaj)

Ručak: 2 jogurta i filet lososoa s roštilja

Užina: 1 jogurt (možete uz jogurt popiti nezaslađenu crnu kavu ili čaj)

Večera: Omlet od dva jaja, pripremljen na tavi bez masnoća ili 2 kuhana jaja + 1 jogurt

Jogurt dijeta 3 dana bi se trebala provoditi samo tri dana, a nakon toga možete nastaviti s prvim tipom jogurt dijete.

Vezano: