Priprema čaja od kadulje – 5 odličnih načina

Priprema čaja od kadulje - 5 odličnih načina

Priprema čaja od kadulje - 5 odličnih načina

Priprema čaja od kadulje – 5 odličnih načina

Čaj od kadulje se koristi za upale grla, ispiranje usne šupljine, kod neugodnog zadaha, menstrualnih bolova, za opuštanje mišića, čaj od kadulje može smanjiti loši kolesterol… No, to su samo neke od brojnih koristi koje čaj od kadulje ima.

Čaj od kadulje se može piti, ali se može koristiti za ispiranje usta kao vodica za usta.

Kako pripremiti čaj od kadulje

– Priprema čaja od kadulje u vrećici –
Vrećicu čaja od kadulje preliti s 2 dcl ključale vode. Ostavite poklopljeno 5 minuta. Izvadite vrećicu i čaj je spreman za konzumaciju.
Ako ćete čaj od kadulje koristiti za ispiranje usta tada možete vrećicu čaja izvaditi nakon 10 minuta kako bi čaj bio jači.

– Priprema čaja od svježe kadulje –
Čaj od kadulje možete pripremiti od svježih listova kadulje, okvirno jednu jušnu žlicu kadulje. Listove kadulje dodati u vrelu ključalu vodu, nastaviti kuhati još 5 minuta te potom skinuti sa štednjaka. Procijediti i pustiti da se ohladi te potom konzumirati.

U čaj od kadulje možete dodati žlicu meda ili iscijeđenog limuna.

– Priprema čaja od kadulje s limunom –

U vodu koju te pripremili za čaj (2 dcl) dodajte žlicu iscijeđenog soka od limuna, zagrijte, te nakon što proključa u nju dodajte svježe listove kadulje ili s njom prelijte vrećicu čaja.

Ako ste dodali svježe listove kadulje nastavite kuhati još 5 min, zatim skinuti sa štednjaka i ohladiti.čaj je spreman za konzumiranje.

– Priprema čaja od kadulje s limunom i đumbirom – 

U 3 dcl ključale vode dodajte 1 žlicu svježeg lišća kadulje ili jednu žličicu sušenog lišća kadulje, te 1 komad đumbira i limuna. Kuhati 5 minuta, zatim skinuti sa štednjaka i procijediti. Čaj je kad se ohladi spreman za konzumaciju.

– Priprema hladnog čaja od kadulje sa malinama – 

U litru ključale vode dodati 4 žlice svježe kadulje i 2 žlice meda. Skinut sa štednjaka te ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu. Procijediti čaj. Odvojeno zgnječiti šalicu malina te ih dodati u čaj sobne temperature.
U čaj možete dodati kocke leda i poslužiti ili ostaviti u frižideru da se ohladi i konzumirati kasnije.

Vezano:

Kadulja – Čaj od kadulje

Čajevi