Kako koristiti informacije o bioritmu?

Kako koristiti informacije o bioritmu?

Bioritam uglavnom predstavljaju tri ciklusa, intelektualni, fizički i emocionalni. Svaki od ta tri bioritma ima svoj ciklus koji kreće od rođenje. Svaki utječe na različite aspekte života i kreće se se svojim tempom. Fizički bioritam traje 23 dana, emocionalni 28 dana te intelektualni 33 dana. Ukoliko je krivulja bioritma iznad crte osoba je u pozitivnoj fazi, a ispod crte u negativnoj fazi. Kritični dani su kada krivulja bioritma prelazi iz jedne faze u drugu, a posebno u slučajevima kada se dvije ili čak sve tri krivulje sijeku u jednoj točki.

Kako koristiti informacije o bioritmu?

Razlikuju se tri glavna bioritma: fizički, emocionalni i intelektualni. Svaki bioritam ima svoju ciklus koji traje različito, što vodi do toga da ti bioritmi nisu usklađeni, svaki se kreće svojim ritmom, te se u svakoj točki života različito kombiniraju.

Intelektualni bioritam utječe na kreativnost, sposobnost učenja i shvaćanja kompliciranih zadataka, razvijanje novih vještina…

Emocionalni bioritam utječe na osjećaje, pozitivan ili negativan stav, anksioznost, depresiju, odnose s drugima, koliko je osoba razdražljiva.

Fizički bioritam utječe na izdržljivost, fizičke sposobnosti, snagu…

Izračun bioritma može se koristiti za organiziranje aktivnosti kojima se osoba bavi:

Kada su sva tri bioritma u pozitivnoj fazi – Izbor je na vama, možete se baviti aktivnostima po izboru.

U ovoj fazi bioritma osoba je u svojoj boljoj fazi te može pokazati najbolje od sebe na svim područjima života.

Kada su fizički i emocionalni bioritma u pozitivnoj fazi – Sportske aktivnosti, aktivnosti s prijateljima…

Kada su fizički i emocionalni bioritam u pozitivnoj fazi odličan izbor su grupne sportske aktivnosti, planinarenja, izleti, budući da kada je fizički bioritam u pozitivnoj fazi osoba je izdržljiva i fizički sposobna, dok istovremeno pozitivan emocionalni bioritam govori o boljem razumijevanju međuljudskih odnosa, empatiji, manjoj razdražljivosti, te zabavnijem i opuštenijem odnosu s drugima.

Kada su fizički i intelektualni bioritam u pozitivnoj fazi – Intelektualne poslove

Kada su intelektualni i fizički bioritam u pozitivnoj fazi tada je osoba spremna na učenje i kreativna dok je istovremeno fizički sposobna. Ukoliko trebate obaviti neke aktivnosti koje zahtijevaju i fizičku spremnost i kreativnost ili učenje, tada je u ovom razdoblju idealno vrijeme za te aktivnosti.

Kada je fizički bioritam pozitivan, a emocionalni i intelektualni u negativnoj fazi – Samostalne sportske aktivnosti

Za razliku od faze kada j i fizički i emocionalni bioritam u pozitivnoj fazi i kada su dobar izbor grupne sportske aktivnosti u ovoj fazi će bolje odgovarati samostalne fizičke ili sportske aktivnosti koje ne zahtijevaju previše interakcije s drugima.

Kada je emocionalni bioritam u pozitivnoj fazi, a intelektualni i fizički u negativnoj – Druženje s drugima

U ovoj fazi su naglašeni društveni odnosi, bolje razumijevanje drugih, dok je istovremeno kompliciranije učiti ili baviti s fizičkim poslovima.

Kada je fizički bioritam u negativnoj fazi, a emocionalni i intelektualni bioritam u pozitivnoj fazi -Timske intelektualne zadatke

Fizički bioritam u negativnoj fazi govori o manjim fizičkim sposobnostima, no emocionalni i intelektualni bioritam u pozitivnoj fazi govore o naglašenim intelektualnim i emocionalnim sposobnostima. Druženje s drugim osobama bez nekih fizičkih napora je odličan izbor, kao i timski radovi na poslu budući da ćete lakše učiti, pronalaziti rješenja, a istovremeno imati više razumijevanja za druge. U ovom slučaju su grupni radovi ili timska rješavanja zadataka posebno dobar izbor.

Kada su sva tri bioritma u negativnoj fazi – Aktivnosti koje volite, osamite se i nemojte raditi zahtjevne stvari.

Ako trebate ponekad odvojiti vrijeme samo za sebe, odmoriti se pred televizorom ili pročitati dobru knjigu sada je pravi trenutak za to. Opuštanje, odmor i relaksacija u ovom razdoblju pomoći će vam da napunite baterije za razdoblje pred vama. Wellness dan je dobar izbor kao i sve druge aktivnosti u kojima se želite posvetiti samo sebi.

Vezano: Bioritam

BIORITAM | Najstariji kalkulator |COVER (covermagazin.com)