16. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kako zadržati pozitivan stav ove zime [ SELFHELP ]

Već smo svih shvatili da moramo napraviti promjene i prilagodbe novom stilu života, no s vremenom mnogima to postaje sve teže kako ova situacija traje duže...

Kako zadržati pozitivan stav ove zime

Kako ostati motiviran, ali i povezan s ljudima u vrijeme kada je glavni moto “ostati kod kuće”. Već smo svi shvatili da moramo napraviti promjene i prilagodbe novom stilu života, no, s vremenom mnogima to postaje sve teže kako ova situacija traje duže.

Što raditi ovu jesen i zimu?!

S hladnijim vremenom svakako se manje vani krećemo, a obzirom na brojne zabrane kretanja je sve manje. Kako smanjiti šanse za negativno raspoloženje i depresiju ove zime?

Budite kreativni! Ako budete kreativni možete ostati inspirirani, povezani s drugima i produktivni.

Ostanite povezani s drugima

Izolacija i samoća utječu na sve. Društveni odnosi utječu na naše zdravlje, ali i pozitivan odnos prema životu. S obzirom da se druženja smanjuju treba pronaći nove načine kako ih donekle zadržati, a ovo su neke od ideja:

– napravite grupne četove s prijateljima, obitelji… U ovakvim grupama se lakše i brzo komunicira, ostajemo u toku s novostima i događanjima kod drugih. Prednost je i što kada je više osoba tada ima više pitanja, odgovora ali i ukupno poruka. Ovakve grupe mogu pomoći zadržati interakciju s drugima.
– koristite video pozive – ovo će vam pomoći da ipak osobnije komunicirate s drugima, ali i da vodite računa o svome izgledu što opet utječe i na raspoloženje
– dogovorite video “kavu” s prijateljima, obitelji…
– pošaljite povremeno poruke osobama s kojima niste u stalnom kontaktu

Uvedite navike koje će vas održati motiviranima i produktivnima

Ovo je posebno bitno za one koji rade od kuće. Nemojte se opustiti i smanjiti produktivnost jer bi to moglo utjecati na vaš položaj u firmi.

– Svaku večer ili jutro napišite najbitnije stvari koje morate obaviti taj dan, odnosno sutra. Postavljanje prioriteta će pomoći u produktivnosti, ali i kada već imate izdvojeno što morate napraviti, to ćete i napraviti.

Nemojte zaboraviti opustiti se i zabaviti

Pronađite nešto što vas veseli, popravlja raspoloženje i napravite raspored kada ćete se tim baviti. To može biti dnevna ili tjedna aktivnost. Učite nešto novo, vježbajte, lakirajte nokte, čitajte o novim trendovima, isprobajte novi recept, učite novi hobi…

Defnirajte što vam stvara stres

Prije nego što možete riješiti problem, morate ga definirati. Kada shvatite što vam u danu stvara negativne reakcije ili stres, lakše ćete se prema tome postaviti, ali i moći ćete reagirati kako biste smanjili utjecaj.

Jutro započnite s nečim što vas veseli

Pokušajte si ujutro dodati neku rutinu koja vam popravlja raspoloženje. Kratko istezanje, pričanje o snovima koje ste sanjali noć ranije s djecom, pripremiti doručak koji volite, uz kavu poslušati muziku koju volite…