24. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Neobični savjeti za zdravlje

Redovito vježbajte, hranite se uravnoteženo, smanjite količinu alkohola, prestanite pušiti savjeti su koje je nužno slušati želite...

Neobični savjeti za zdravlje

Redovito vježbajte, hranite se uravnoteženo, smanjite količinu alkohola, prestanite pušiti savjeti su koje je nužno slušati želite li održati svoje zdravstveno stanje dobrim. Međutim, postoje neke neuobičajene stvari koje vam mogu pomoći dodatno popraviti zdravlje.

-1 – Zube perite na jednoj nozi

Dok četkate zube stojte samo na jednoj nozi i na taj način ćete ojačati mišiće zadužene za stabilnost i ravnotežu, te zaštiti leđa. Ovaj savjet posebno bi trebali slijediti oni koji vode sjedački način života. Prvo stanite na lijevu nogu, te na pola pranja prebacite se na desnu.

– 2 – Ispred radnog stola držite ogledalo

Brzim pogledom na ogledalo lako ćete primijetiti sjedite li pogrbljeno. Svaki put kada se podsvjesno zgrbite vaša ogledalo će vas podsjetiti kako se trebate vratiti.

– 3 – Cipele kupujte na kraju radnog dana

Kada idete kupovati obuću kupujte pri kraju radnog vremena. Stopala tijekom dana natiču zbog umora i vrućine, što znači da bi vam cipele koje kupite ujutro na kraju dana mogle biti tijesne i neudobne. Također, umorna noga lakše prepoznaje udobnu cipelu.

– 4 – Za večeru pojedite “doručak”

Ukoliko ste gladni tijekom noći tijelo će koristiti zalihe ugljikohidrata, a to može uzrokovati migrene i glavobolje. Ukoliko navečer pojedete žitarice smanjujete mogućnost migrena. Naravno ne smijete se prejedati ili unositi visokokaloričnu prehranu, a posebno ne kolače i slatkiše, jer ćete onda dobiti na težini.

– 5 – Zube perite prije doručka

Kada spavamo bakterije i plak talože se na našim zubima. Ako doručkujemo prije nego ih operemo zahvaljujući šećeru iz hrane bakterije će se multiplicirati i povećati rizik razvoja karijesa.

– 6 – Kremu za sunčanje nanosite svaki dan

Kremu s visokim zaštitnim faktorom trebali biste koristiti i u ljetnim i u zimskim mjesecima. Faktor 15 – 20 bit će dovoljan za zimu, ali ljeti ipak povećajte na 30 – 40, čak i za običnu šetnju gradom.

– 7 – Ponekad skinite naočale

Ako osjetite umor očiju ponekad je dovoljno skinuti naočale i dopustiti očima da se kratkotrajno odmore bez pomagala.

– 8 – Čim izađete s posla skinite sako

Ako ste prisiljeni na poslu biti u odijelima čim zatvorite vrata ureda skinite sako. Uska i neudobna odjeća prisiljava nas da se držimo kruto što može uzrokovati bolove u leđima, te također tjera tijelo da diše prsno umjesto abdominalno, a to kreira napetost u ramenima i vratu.

– 9 – Nakon pranja zubi ispljunite, a ne ispirite

Ako ne isperete pastu sa zubi nakon pranja ona će duže pružati zaštiti vašim zubima.

– 10 – Nakon teškog obroka nemojte leći bar tri sata

Dajte svome probavnom sustavu vremena da preradi hranu i apsorbira nutrijente prije nego se prebacite u mod za odmor.