24. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

5 znakova da pretjerujete s dijetom

5 znakova da pretjerujete s dijetom

Osnovni signal da pretjerujete s dijetom je ako vam ona narušava mogućnost da uživate u životu, ali kada to shvatite vaše zdravlje može biti već ozbiljno narušeno, zbog toga obratite pažnju i na ovih pet upozoravajućih signala.

-1- Hranu automatski prepoznajete kao dobru ili lošu. Selekciju vršite na temelju sadržanih masnoća, šećera, rafiniranih ulja, dodataka, aroma i ne jedete ništa što bi se moglo učiniti „lošim“.

-2- Otkazujete sastanke da ne biste propustili termin u fitness centru. Ako zbog teretane propuštate obiteljska okupljanja, rođendane, proslave, poslovne večere i sl, vaša opsjednutost fitnessom već narušava vaše društvene odnose.

-3- Lažete o onome što jedete. Laganje nikada nije dobar znak. Kao što nije u redu varati dok ste na dijeti, također nije dobro ni preuveličavati svjesno ili podsvjesno veličinu obroka i njihovu kaloričnu vrijednost.

-4- Važete se svakodnevno, ponekad i nekoliko puta dnevno
Ekscesivno vaganje je uvijek kontraproduktivno. Ne, samo da vam težina varira tijekom dana pa nemate pouzdane informacije, nego je loše samo po sebi kao i bilo koja druga ovisnost.

-5- Prijatelji vas upozoravaju
Ako vas prijatelji ili obitelj upozoravaju kako pretjerujete, možda bi bilo vrijeme da zatražite mišljenje neutralnog stručnjaka, bilo liječnika ili nutricioniste, ali nekog provjerenog profesionalca za kojeg znate da vas neće podržati radi vlastitih interesa.

Povratak na glavnu stranicu dijeta

30 vrsta dijeta za mršavljenje s planovima dijeta