Najbolji sprejevi i maskare za prekrivanje sijedih

Najbolji sprejevi i maskare za prekrivanje sijedih

Sprej za prekrivanje sijedih je postao jedan od proizvoda koji mnoge žene imaju pri ruci, a slično je i s maskarama za prekrivanje sijedih. Odlični su za brzu reakciju ili kada osoba nije stigla obojati izrast. Ako vam je povremen potrebno brzo rješenje za prekrivanje sijedih, onda su ovo proizvodi za vas.

Često je ženama potreban dodatni proizvod koji će koristiti između bojanja kako bi brzo prekrile sijede. Ili ako želite povećali razmak između bojanja, te sprejevi i maskare za prekrivanje sijedih mogu u tome pomoći. Ovakvi proizvodi su dobar izbor i za žene kojima su sjede koncentrirane na jednom mjestu, brzo se pojave, a nema potrebe za bojanjem cijelog izrasta tako često. Proizvodi za brzo prekrivanje sijedih i izrasta mogu biti u obliku spreja i maskare, ali i sticka, olovke ili pudera.

Kako bi se dobro nanijela maskara za prekrivanje sijedih, potrebno je kosu dobro počešljati te napraviti razdjeljak na mjestu gdje se nalazi sijeda kosa, te od korijena kose temeljito nanijeti maskaru prema rubovima kose, odnosno ovisno o potrebi da li ćete farbati maskarom samo izrast ili cijelu dužinu kose. Ukoliko vam se čini vlažno, posušite fenom kosu.

Sprej za izrast se nanosi na sličan način, napraviti razdjeljak gdje želite nanijeti sprej, njega dobro protresti i posprejati izrast kose s udaljenosti cca 15 cm. Zaštitite pri tome lice. Ukoliko je potrebno napravite novi razdjeljak i ponovite postupak. Za prirodniji efekt, bez obzira koji tip proizvoda koristili za prekrivanje sijedih možete pokušati s opcijama: posušiti kosu sušilom za kosu kako bi se proizvod stopio s kosom, možete prstima pokušati ujednačiti boju te počešljati taj dio kose. Što će vama najbolje odgovarati ovisi od vrste proizvoda, ali i koliko ste ga nanijeli i kako vaša kosa reagira. Ukoliko koristite sprej kako biste bili sigurni da proizvod neće završiti na odjeći, možete zaštititi odjeću ručnikom prilikom nanošenja spreja za prekrivanje sijedih na kosu.

Uglavnom ovakvi proizvodi djeluju do sljedećeg pranja kose te će postupak trebati ponoviti nakon pranja. No, s obzirom da se radi o prilično brzom i jednostavnom procesu, to ne bi trebao biti problem.

Većinu ovih proizvoda možete naći u više boja, te boju uvijek prilagodite svojoj boji kose. S obzirom na veliku ponudu proizvoda za prekrivanje sijedih, vjerojatno ćete trebati ih isprobati nekoliko prije nego što pronađete najbolji za sebe. Pri tom možete isprobati različite tipove proizvoda za prekrivanje sijedih ili isti tip proizvoda, npr. sprej za prekrivanje sijedih od nekoliko proizvođača.

Najbolji drogerijski proizvodi za brzo prekrivanje sijedih i izrasta

⦁ L’Oreal Paris Magic Retouch – Sprej za prikrivanje sijedih i izrasta
⦁ L’Oreal Magic Retouch Brown Precision Instant Grey Concealer Brush
⦁ Charles Worthington Instant Root Concealer Powder
⦁ Charles Worthington Instant Root Concealer Spray

⦁ Garnier Express Retouch Root Concealer
⦁ Josh Wood Colour Darker Brown Blending Brush
⦁ réell‘e Ansatzspray
⦁ Syoss Root Retoucher
⦁ John Frieda Root Blur Colour Blending Concealer
⦁ Avon X The Face Shop Root Touch-Up
⦁ Revolution Root Cover Up Stick

Najbolji proizvodi za brzo prekrivanje sijedih i izrasta

⦁ Oribe Airbrush Root Touch-Up Spray
⦁ L’Oréal Professionnel Hair Touch Up
⦁ Color Wow Root Cover Up
⦁ Color Wow Raise the Roots Spray
⦁ Rita Hazan Root Concealer Touch-Up Spray
⦁ R+Co Bright Shadows Root Touch-Up Spray
⦁ dpHue Color Touch-Up Temporary Color Spray DPHUE

⦁ Bumble and Bumble Bb. Color Stick
⦁ TouchBack Touch Color Marker
⦁ CLAIROL Temporary Root Powder
⦁ Madison Reed Root Touch-Up
⦁ Mineral Fusion Gray Root Concealer for Hair
⦁ Everpro Gray Away Quick Stick
⦁ Everpro Gray Away Temporary Root Concealer
⦁ Redken Root Fusion
⦁ Cover Hair Color Spray
⦁ Joico Tint Shot Root Concealer
⦁ Phil Smith Root Concealer Spray
⦁ Style Edit Root Concealer Medium Brown
⦁ Batiste Tinted Dry Shampoo in brown
⦁ Protege Premium CoverAge Root Touch Up

Pročitajte i: