3 najveće pogreške koje solo djevojke čine [ LJUBAV ]

3 najveće pogreške koje solo djevojke čine

– 1 – Ostavljaju dojam nesigurnosti

Čak i žene koje imaju najviše samopouzdanja ponekad slučajno znaju ostaviti dojam nesigurne i nesamostalne osobe kojoj je muškarac prijeko potreban, a to je jedna od stvari koja najviše hladi muškarce i ubija šanse sljedećeg izlaska ili veze.

Možda ne znate ali takav dojam ostavit ćete ne samo željom za fizičkim kontaktom u javnosti, nego i govoreći ružno o bivšem dečku ili govoreći ružne stari o drugim ženama. Ako negativno govorite o bivšem dečku time negativno govorite i o sebi. Pokazujete kako nosite sa sobom prtljagu bivših veza i kako vam je on treba pomoći nositi. Govoreći pak ružno o drugim ženama ostavljate dojam vlastite nesigurnosti, te kako tražite potvrdu ili odobravanje za svoje postupke i ono što jeste.

 – 2 – Ciljate na njegovu seksualnost, a ne emotivnu stranu

Mnoge žene rade ovu pogrešku misleći kako su muškarci prvenstveno seksualna bića i misle da ako ga privuku u seksualnom smislu da će uspjeti i u emotivnom.

Žene često spavaju s muškarcem u nadi da će na taj način njihovo viđanje prerasti u vezu. U stvarnosti muškarci emotivnu i seksualnu vezu doživljavaju kao dva različita pojma, kao dvije potpuno različite stvari.

 – 3 – Ne znaju prepoznati potencijal za vezu

Ovu pogrešku bi bilo bolje definirati da žene vrlo često vide potencijal za vezu tamo gdje ga uopće nema. Mnoge žene odluku trebaju li uložiti energiju u neki odnos temelje na privlačnosti, odnosno tome koliko ih neki muškarac privlači. Ukoliko osjećaju snažnu privlačnost, ignorirat će razum i instinkte, te propustiti vidjeti kako taj muškarac nije potencijal za vezu i neće nikada biti.

Sigurno ste često vidjeli druge žene, a možda se i sami našli u vezi koja vas potištuje i u kojoj se ružno osjećate, ili zapeli uz muškarca koji ne želi vezu s vama, to je vjerojatno zbog toga.

Vrlo je važno prepoznati upozoravajuće signale (loše ili agresivno ponašanje, nezainteresiranost, varanje, udvaranje drugim djevojkama i sl.) već na samom početku i odustati kako biste se poštedjeli daljnjih i sve većih razočarenja.

Zašto ste još uvijek solo? – 3 primjera stvarnih žena –

Uzeli smo za primjer tri solo žene koje nikako nisu uspijevale pronaći partnera i angažirali stručnjake da im u tome pomognu. Rezultati će vas iznenaditi.

Sve tri žene su izašle na prvi spoj koji su pratili stručnjaci i analizirali njihovo ponašanje. Zatim su otišle na konzultacije gdje su im objašnjene pogreške i dani praktični savjeti kako pronaći idealnog partnera.

One su kasnije imale još dva izlaska s „odgovarajućim“ muškarcima kako bi se uvježbale u onome što su im stručnjaci savjetovali. Kako su se snašle? Jesu li im savjeti koristili?

PRIMJER 1 – ZABORAVILA ZAVODITI –

Katarina, 37 godina, je dizajnerica nakita, ima širok krug prijatelja, mnogi od njih su već u braku, uživa u putovanjima i sportu.

Ljubavna povijest: Nekoliko ozbiljnih veza, od kojih je zadnja završila prije nekoliko godina. Nakon toga je bila na mnogo spojeva, pokušala je i s internet spajanjem, ali nije uspjela pronaći nikog posebnog.

Izlasci: Prva dva „namještena“ spoja muškarci s kojima je izašla su okarakterizirali: „Slagali smo se poprilično dobro, ali nije bilo privlačnosti“.

Problem: Muškarci s kojima je izašla komentirali su Katarinu kao napetu, možda čak i zabrinutu oko rezultata izlaska. Jedan je rekao kako mu se čini da nije baš otvorena osoba. Također su komentirali kako se nije baš potrudila oko izgleda.

Katarina je lijepa žena, s dobrom linijom, ali je toliko usredotočena na pitanje hoće li upoznati svoju srodnu dušu za je zaboravila da se mora potruditi oko svog izgleda, da mora izgledati privlačno, posebno na prvom spoju.

Čini se trivijalno, ali muškarci vole misliti kako se žena potrudila da izgleda lijepo. Pretpostavljaju da ako se žena više trudi oko izgleda da joj je više stalo do osobe s kojom izlazi. U pripremama za izlazak se i krije određena doza samopouzdanja, što opet utječe na način na koji će odgovoriti na udvaranje. Katarina se također treba potruditi i ponovno naučiti zavoditi, te shvatiti izlaske kao zabavu, a ne opterećenje. Ona izlaske pogrešno doživljava kao svojevrstan ispit.

Riječ stručnjaka: Katarina je posjetila stilistu koji joj je dao savjete pomoću kojih može na sebi istaknuti ono najprivlačnije i predložio odjevne kombinacije koje će ostaviti dobar dojam na prvom spoju.

„Katarina ima lijepu figuru, konfekcijski broj 38, vrlo je pametna, ali se odijeva uglavnom u crno i druge neutralne boje, poprilično strogo. To pomaže na razgovoru za posao, ali ne na izlasku.

Žene često imaju naviku na prvi spoj odijevati crno, jer misle da u crnome izgledaju zavodljivo, ali u stvari muškarci više vole vidjeti boje. Bitni su i detalji, možda ne želite izgledati pretjerano nakićeno, ali stavite ogrlicu, naušnice, sat i pojas. Neke detalje koje će moći promatrati. Ako odjenete jeans, nevažno koliko u njemu dobro izgledali, riskirate da ćete ostaviti dojam kao da vam izlazak nije bitan i da se niste htjeli potruditi. Haljina je možda najbolji izbor. Izgledat ćete classy i pristaje svim figurama.

Na prvi izlazak ne trebate potrošiti bogatstvo, ali morate se osjećati lijepo i privlačno. Posebno obratite pažnju na ruke i nokte, kako ih ne biste za vrijeme večere morali skrivati.“

Katarina je također posjetila beauty salon za kompletan tretman tijela i lica, te se konzultirala s vizažistom oko najboljeg način za šminkanje.

Prvi spoj nakon: Katarina je ponovno izašla s istom dvojicom muškaraca. Obojica su primijetila promjene i komentirala kako prvi put nisu uočili koliko je Katarina privlačna. Jedan se posebno zainteresirao za nju, pozvao je na treći spoj, te komentirao kako je zanimljiva, iskrena i draga. Zaista se zagrijao.

Što je rekla Katarina: Bila sam iznenađena promjenom u svome izgledu – sva ta pažnja prije izlaska mi je godila, pa sam na izlazak došla vrlo zadovoljna. Mnogo manje sam brinula o dojmu kakav ću ostaviti jer sam znala da je to najbolje od mene, ono što u svojim godinama mogu ponuditi. Uživala sam u večeri bez razmišljanja o tome što će on misliti o meni.

Također, sam primijetila razliku u načinu na koji se osoblje u restoranu odnosi prema meni. Primijetila sam da ljudi gledaju u mene – čak nekoliko muškaraca me odmjerilo. To je primijetio i moj pratioc, te me čak pitao poznajem li te osobe.

Sigurna sam da to nije bilo samo zbog toga što sam izgledala privlačnije, nego sam se i smiješila mnogo više. Sigurna sam da sam odašiljala bolje signale. U stvari, napokon sam uživala u izlasku bez opterećenja rezultatom. Definitivno sam spremna dati sve od sebe i na slijedećim izlascima.“

PRIMJER 2 – UVIJEK JE PRIVLAČE POGREŠNI MUŠKARCI

Rujana, 35 godina, radi na prostornom uređenju.

Ljubavna povijest: Muž ju je ostavio nakon godinu dana braka. Prije toga imala je nekoliko ozbiljnih veza, jednu s konobarom, jednu s apsolventom filozofskog fakulteta i kratak suživot s jednim Talijanom.

Izlasci: Ni jedan muškarac s kojim je bila na „namještenom“ spoju nije je oduševio. Iako su oba imala dobar posao, lijepo ponašanje, nije joj bilo zabavno s njima. Obojica, prema njenim riječima stavljaju posao na prvo mjesto.

Problem: Muškarci s kojima je Rujana izašla istaknuli su prvo njene lijepe manire. Jedan je dodao kako je mnogo pričala o imanju i kući koju posjeduje u inozemstvu, pretpostavio je da ga želi time impresionirati. Nervirala ga je i svojim prevelikim pridavanjem važnosti ekološkim problemima.

Rujana je draga djevojka, ali ni sebi ne želi priznati kako je uvijek privlače pogrešni muškarci. Oni koji nisu spremni na dugotrajno vezanje. Ona u zgodnim i „lepršavim“ momcima vidi nešto zanimljivo i drugačije od onoga što ona jeste. Privlače je muškarci koji ne robuju nikakvim pravilima.

Riječ stručnjaka:  Rujana je za rješenje svog problema razgovarala s psihologom, bračnim savjetnikom.

„Rujana je u prošlosti mnogo patila. Za većinu svojih dečki, a posebno za muža je mislila kako je to ljubav njenog života. Imali su strastven odnos, ali on nije bio materijal za brak i ostavio ju je radi druge žene.

Također, ako s nekim muškarcem, kao npr. na prethodnim izlascima, nije osjetila trenutnu privlačnost, osjećala bi se odbačenom, jer je mnogo puta u prošlosti bila „odbačena“. Savjetovao sam joj da u komunikaciji s muškarcima bude otvorenija, bez predrasuda temeljenih na prethodnim iskustvima. Trebala bi dodatno smanjiti i očekivanja. Prioritet bi trebalo biti sprijateljiti se s muškarcima i ne očekivati instant povezanost kao onu iz ljubavnih romana.
Na taj način će se više zabaviti i pronaći više prijatelja, a tko zna gdje to može odvesti.
Još važnije od svega, trebala bi pokušati više slušati što joj osobe s kojima je izašla govore i ne opterećivati ih previše sa svojim problemima. Nikad ne smijete o sebi na samom početku previše otkrivati. Važno je postaviti granice u svakom odnosu. Odredite što je potrebno zadržati za sebe, a što ćete otkrivati postepeno. Vi možda mislite kako je dobro biti iskren i to je istina, ali prevelika otvorenost odaje dojam samokoncentriranosti. Većinu muškaraca privlače žene koje znaju slušati, pa umjesto da pričate o sebi pokažite interes za njega i njegove interese.

Najvažnije, morate pokušati živjeti u sadašnjosti. Usredotočite se na izlazak i muškarca s kojim razgovarate, zaboravite na prošlost ili budućnost“.

Prvi spoj nakon: Nakon što je izašla ponovno s istim muškarcima oba su bila mnogo zaineresiranija. Jedan je rekao kako se zaista ugodno osjećao u njenom društvu i činilo mu se da je ona zaista zainteresirana za ono što priča. Bio je naprosto očaran. Drugi je rekao kako mu se učinilo, za razliku od mnogih djevojaka s kojima je izlazio, kako je s Rujanom na istoj valnoj duljini.

Što je rekla Rujana: Razgovor s psihologom mi je mnogo pomogao. Na zadnja dva izlaska zaista sam se potrudila slušati. Čak i kad niste zainteresirani za ono što vam netko govori, pronađite neki zanimljiv dio. Meni je uspjelo. I sama sam osjetila kako su izlasci bili uspješniji, sve je protjecalo u ugodnijoj atmosferi.

Mislim da psiholog ima pravo vezano uz muškarce, trebate podizati njihov ego, posebno na prva dva spoja kako bi im se svidjeli. Ako se oni privlačno osjećaju i vi ćete im biti privlačni.
Definitivno ću iskoristiti ove taktike u budućim – nenamještenim spojevima.

PRIMJER 3 – PREVELIKA OČEKIVANJA

Ema, 32. godine, televizijska producentica. Mnogo radi, ali uživa u  odlascima u kino i kazalište.

Ljubavna povijest: Imala je tri ozbiljne veze uključujući suživot s dečkom u 22. godini. Sama je od svibnja prošle godine.

Izlasci: Nijedan od dvojice muškaraca s kojima je izašla nije bio sportski tip što je vrlo važno za Emu, pa nije ni bilo fizičke privlačnosti. Prema njenim riječima oba su bila dobro obrazovana i ljubazna, ali nju privlače muškarci s karizmom i jakim karakterom.

Problem: Ema je stvarno lijepa žena, s dobrom linijom, uspješnom karijerom i prijateljske osobnosti. Ali je nekompromisna kada se radi o atributima koje bi trebao imati njen budući partner. Ona želi zgodnog i sportskog tipa, s karizmom, a opet osjećajnog, nekoga tko voli putovati, voli prirodu i ima dobar smisao za humor.
Oba muškarca s kojima je izašla na prve spojeve Ema je oduševila, ali su primijetili kako je dosta distancirana. Dodatno, Ema previše vremena provodi na poslu što otežava upoznavanje novih, potencijalnih partnera.

Riječ stručnjaka: Ema je otišla na konzultacije s psihologom koji je detektirao problem: „Ema je ekstremno oprezna po pitanju upuštanja u nove veze, što rezultira prevelikim očekivanjima i postavljanjem nedostižnih kriterija o tome kakav bi trebao biti njen savršen partner.
Najvjerojatnije Ema pokušava pronaći nemoguće. Njen mehanizam obrane je sprječava u tome da se za nekoga veže. Mislim da je i prije prvog izlaska odlučila kako ti muškarci nisu za nju. Problem s unaprijed pripremljenom „shopping listom“ kada su muškarci u pitanju je u tome što tada ne ostavljate prostora za ugodna iznenađenja i ne dopuštate priliku da se neka veza razvije spontano. Možda Ema nije ni svjesna da traži pogrešan tip muškarca. Možda bi je muškarac drugačijih osobina mnogo više usrećio.

Savjetovao sam Emi da ne stvara predrasude o muškarcima i na izlaske ide otvorenih opcija. Cilj svakog spoja bi trebao biti provesti ugodno vrijeme, naravno i dati muškarcima priliku da pokažu neke svoje dobre kvalitete.

Ema ima odličan posao i radi puno, ali to iskorištava kao izliku zbog čega ne izlazi. Ako uvijek radite, ne ostavljate sebi prostora za lijepe stvari poput veza. Ema se treba potruditi manje raditi i ostaviti više vremena za društvene aktivnosti“.

Prvi spoj nakon: Nakon razgovora s psihologom kod Eme se dogodila enormna promjena. Iako su oba muškarca već na prvom spoju bila zainteresirana za Emu na drugom ih je više nego oduševila. Uz sve svoje kvalitete pokazala je i prijateljsko raspoloženje.

Što je rekla Ema: Najkorisniji savjet koji sam dobila od psihologa je da idem srdačnija na spojeve i s manje očekivanja od cijelog tog procesa izlazaka. I sama sam primijetila kako sam ranije bila dosta negativna po pitanju izlazaka s muškarcima, ako nisu bili „to“ za mene bi izlasci s njima bili gubljenje vremena. Oko sebe često viđam prijatelje koji su zapeli u monotonim vezama i bojala sam se da se to ne dogodi i meni. Pa sam to unaprijed pokušala spriječiti i izlazila samo s muškarcima za koje sam unaprijed pretpostavljala kako su „ pravi za mene“. Zbog toga u zadnje vrijeme uopće nisam mnogo izlazila.

U buduće ću pokušati opustiti se i uživati u spojevima više. Gledati na njih kao na izlazak s novim prijateljem, pa što bude, bude. Znam da još uvijek imam previsoke standarde o tome kakvog muškarca želim, ali neću dopustiti da me ti standardi spriječe u tome da izlazim s drugim muškarcima koji nisu „savršeni“. Tko zna možda me neki od njih iznenadi i shvatim da nije savršen, ali da jest savršen za mene.