20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Foto dijeta – najnoviji trend u mršavljenju

Istraživanje je pokazalo kako osobe na dijeti gube više kilograma i pažljivije se drže svog plana dijete ukoliko fotografiraju sve što jedu...

Foto dijeta  - najnoviji trend u mršavljenju

Foto dijeta  – najnoviji trend u mršavljenju

 

Fotografiranje hrane pomaže izgubiti na težini, kažu znanstvenici.

Istraživanje je pokazalo kako osobe na dijeti gube više kilograma i pažljivije se drže svog plana dijete ukoliko fotografiraju sve što jedu.

Kažu kako fotografije pružaju neosporive dokaze o količini i kvaliteti hrane kuju su konzumirali, te su manje šanse da će osobe zavaravati same sebe.

Foto dnevnici, kažu znanstvenici, također olakšavaju brojanje kalorija i nutricionističke vrijednosti namirnica.

Do sada su se uvijek stručnjaci slagali oko toga kako vođenje dnevnika prehrane u bilježnice zaustavlja prejedanje, ali kažu kako bi fotografije trebale još dodatno potaknuti na pridržavanje plana.

Mnogi sudionici u istraživanju su uočili prednosti, te bili oduševljeni foto dijetom. Neki su primijetili kako na slikama nije bilo dovoljno zelenila, neki kako su obroci previše obilni, ali ukupno svi su ustvrdili kako su ih fotografije hrane potaknule na veću svjesnost o prehrani.

Trenutno možete pronaći i nekoliko aplikacija koje vam olakšavaju vašu foto dijetu. Neke će uz pomoć fotografija prepoznati o kojim se namirnicama radi, te ćete tako lakše zbrajati kalorije, dok će druge aplikacija povezati vas s drugim osobama koje također pokušavaju izgubiti na težini, te ćete s njima dijeliti fotografije svoje hrane i na taj način biti motivirani, da dodatno pazite što unosite u sebe.

Najčešće ova dijete funkcionira i ako samo fotografirate ono što jedete, jer će vas psihološki motivirati da ne jedete “smeće”, da pravilnije postavljate i koristite pribor, da birate zdravije namirnice, a sve to vodi do zdravije prehrane i zdrave težine.

Povratak na glavnu stranicu dijeta

30 vrsta dijeta za mršavljenje s planovima dijeta