19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Možete li izbjeći stres

Mnogi stručnjaci i zdravstveni djelatnici se slažu da stres ne možete izbjeći...

Možete li izbjeći stres

Mnogi stručnjaci i zdravstveni djelatnici se slažu da stres ne možete izbjeći. Jednostavno,  moderan život je stresan. Međutim, postoji mogućnost da ublažite posljedice stresa i da se naučiti nositi sa stresnim situacijama.

Nije važno radite li u uredu, brinete li se za svoju obitelji ili jednostavno imate naporan društveni život s kojim se morate nositi, moderni zahtjevi iscrpljuju vaše tijelo i mozak, jednako kao da ste, recimo, odigrali dvosatni teniski trening.

Ali prije nego što popustite pritisku modernog živote malo se zaustavite i dopustite sebi da se regenerirate. Jednostavno odredite pola sata svaki dan i uživajte u nekoj od terapija ublažavanja posljedica stresa.

Postoji više mogućnosti nego što ste možda i zamišljali. Antistresno djeluju kućni ljubimci, yoga, aromaterapija, tople kupke, slušanje prave glazbe, meditacija, šetnja prirodom, sunčanje, lagane opuštajuće vježbe… Iskoristite li neki od ovih potencijalnih istjerivača stresa navečer prije spavanja, moći ćete u slijedeći dan ući osvježeni i puni energije, spremni svaki dan iznova prihvatiti životne napore.

Vezano: Stres