18. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kako da ostanete uvečer duže budni

Kako da ostanete uvečer duže budni

Kako da ostanete uvečer duže budni

U današnje vrijeme mnogu ljudi muku muče s radom od kuće u večernjim satima. S jedne strane uvečer se najlakše koncentrirati, ali s druge strane teško je ostati budan i koncentriran na posao.

1. Popodne prilegnite malo i pokušajte kratko odspavati. Već 15 minutni san će vam vratiti energiju. Ali stavite budilicu da ne spavate duže od pola sata, jer utonete li u dublju fazu sna mogli biste se nakon buđenja osjećati još iscrpljenjije.

2. Večerajte ono što biste pojeli za doručak. Svi imamo tendenciju prema kraju dana smanjivati količinu hrane koju jedemo, ali ako trebate uvečer ostati duže budni večerajte ono što će vam dati pravu energiju. Žitarice i žitne pahuljice, posebno sa sušenim voćem su odličan odabir.

3. Žvačite žvakaću gumu. Žvakanje će vas održati budnim, s druge strane i mentol razbuđuje, pa su mint žvakaće gume odlična taktika za održavanje tijela, ali i mozga budnim.

4. Pojačajte glazbu i malo zaplešite kako biste tijelu vratili energiju koja mu je potrebna. Čak ne morate ni plesati, dinamična glazba već će vas malo razbuditi.

5. Ostavite u pozadini televizor. S jedne strane program može biti previše zanimljiv pa vam odvlačiti pažnju, ali i neke umjereno dinamične emisije koje možete NE gledati dok radite pomoći će vam da se ne uspavate.

6. Pijte dovoljno vode da ne dehidrirate. Voda vraća energiju i koncentraciju.

Kako ostati budan cijelu noć

Što piti umjesto kave da ostanete dugo budni i možete koncentrirano raditi