Zbog čega vam treba odmor? [ KARIJERA ]

Zbog čega vam treba odmor?

Činjenica je da zaposlene osobe ne odlaze često koliko bi trebale na godišnji odmor, a zapravo većina ih ni ne iskoristi sve zakonom propisane slobodne dane.

Sve češće i kada odemo na godišnji posao nosimo sa sobom, te umjesto istinskog odmora pokušavamo riješiti zaostale poslovne probleme.

Zbog čega nam ipak treba potpuni odmor od posla?

– Odmor promovira kreativnost

Dobar odmor pomoći će vam da se povežete sa samima sobom, ponovno pokrenete kotač samootkrivanja, te vratite polet i želju za novim pothvatima.

– Odmor će spriječiti slom

Zaposlenici koji redovito odlaze na odmor i redovito se opuštaju imaju manje rizike nastanka sloma, bolje se nose sa svakodnevnim obvezama i bolje kontroliraju.

– Odmor će očuvati vaše zdravlje

Redovito morate odvojiti vrijeme za „punjenje baterija“. Na taj način ćete smanjiti razinu stresa i vratiti motiviranost.

– Odmor će ojačati veze

Odvojite li malo vremena za uživanje u životu s osobama koje volite ojačat ćete svoju povezanost, što će vam kasnije biti od velike koristi kada se nađete u teškim situacijama, jer će vam te osobe biti spremnije pružiti potporu.

Naravno, nije svatko u mogućnosti uzeti odmor kada poželi, ali ne mora se raditi o velikom putu, dovoljno je nekoliko dana ili manji izlet da biste osjetili pozitivne  učinke.