6 pretpostavki koje filmovi i serije kreiraju o ženama

6 pretpostavki koje filmovi i serije kreiraju o ženama

6 pretpostavki koje filmovi i serije kreiraju o ženama

6 pretpostavki koje filmovi i serije kreiraju o ženama

Ljudi se stalno žale na to kako se žene opisuju u filmovima i serijama. Možda ćete i pomisliti „ali one su stvarno takve“, osim ako malo bolje ne razmislite.

-6- Opsjednute su težinom i kada nisu debele

U pravilu žene vode brigu o sebi, ali ako imaju savršen izgled poput Julie Roberts neće se žaliti na to kako moraju smršaviti. Možda eventualno hvaliti koliko vremena provode vježbajući.

-5- Ljute se bez ikakvog razloga

Vjerojatno se svaka žena zna naljutiti, a da za to nema dobar razlog, ali malo žena se ljuti baš bez ikakvog razloga i viče uokolo na sve ljude koje sretne.

-4- Konflikti na relaciji obitelj – posao

Većina žena se trudi uskladiti posao i obitelj, ali u mnogo romantičnih komedija  žene su toliko ponesene karijerom da nemaju uopće vremena za ljubav, a film im pomaže otkriti pravu vrijednost u životu – pronaći muškarca. Ali kad malo bolje razmislite kako bi prosječnu ženu koja radi 9-17h,  posao mogao spriječiti da popodne ne izlazi i ne druži se ni s kim.

-3- Otvorene svađe žena

Bez obzira što misle potajno o svojim suradnicama ili konkurenticama većina žena dovoljno je odgojena i samosvjesna da neće nasrnuti u restoranu, na radnom mjestu ili bilo gdje drugo na ženu koju iz nekog razloga ne podnosi.

-2- Nespretnost

Ako napravite ženski lik u filmu previše savršenim nitko se neće moći poistovjetiti s njim, ali budući da glumice ne mogu kompromitirati svoj izgled, radnja nije zanimljiva ako joj se da normalan posao, ne može biti ni totalni kreten jer neće biti simpatična gledateljima, tada im scenaristi vole pridavati smotanost. Većina likova u filmovima mnogo je nespretnija od bilo koje prosječne žene.

1- Žene i šoping

Žene vole šoping, bar više od muškaraca, ali ni jedna žena neće se toliko izbezumiti oko dobrog para cipela ili bilo kojeg komada odjeće. Osim ako ne pokušavaju imitirati omiljeni lik iz sapunice ili filma, većina žena će sasvim pristojno ući u dućan i zatražiti svoj broj cipela da bi ih probala ako ih želi kupiti, bez dramatiziranja, povišenih tonova, skakutanja od sreće ili bilo čega što toliko često viđamo na filmu.

Kako se nositi s ljutnjom? Test i najbolji savjeti [ SELFHELP ]

Ostavite komentar

*