29. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

3 jutarnje navike koje vam mogu pokvariti cijeli dan

Mnogo toga može vam pokvariti dan, ali ovo su stvari koje često sami sebi radimo...

3 jutarnje navike koje vam mogu pokvariti cijeli dan

3 jutarnje navike koje vam mogu pokvariti cijeli dan

Mnogo toga može vam pokvariti dan, ali ovo su stvari koje često sami sebi radimo.

-1- Prerano pijete kavu

Kavu je najbolje popiti oko jedan sat nakon buđenja. Tada energija počinje padati, pa vam kava daje novi poticaj. Popijete li kavu čim otvorite oči, imat ćete nagli skok energije, a zatim i nagli pad.

-2- Vaš doručak je premalen

Voćni jogurt može zvučati kao zdrava opcija, ali neće vam dati dovoljno energije, kao ni dovoljno nutrijenata za normalno funkcioniranje tijela, pa ćete se cijeli dan osjećati iscrpljeno.

-3- U krevetu provjeravate mailove

Na ovaj način, čim se probudite možete sebi pokvariti cijeli dan. Umjesto da odmah razmišljate o poslu, dajte sebi dovoljno vremena za razbuđivanje.

Zbog čega je važno pravilno započeti dan

Većini ljudi jutro započinje užurbano. Malo je onih koji se mogu probuditi i lagano krenuti u novi dan. Većina ih se užurbano sprema kako bi čim prije došli na svoje radno mjesto ili započeli s radom. Ipak, bez obzira na užurbanost svakodnevnog života nikako ne bi smjeli ignorirati ljepotu jutra i pozitivnog starta dana. Dobro jutro je korijen dobrog dana. Jutro bi trebalo otkriti vaše potencijale i napuniti vas energijom za cijeli dan. Zdrava jutarnja rutina pomaže vam zadržati dobro mentalno zdravlje i psihološku stabilnost, kako biste tijekom dana mogli iskoristiti vlastite potencijale. Uspostavljajući jutarnju rutinu možete se na pravi način ohrabriti za ostvarivanje kompleksnih zadataka tijekom dana. Pravi početak dana priprema vas za cijeli dan. Ako se već ujutro mučite s nedostatkom energije, takav osjećaj može se provući kroz ostatak dana. Zbog toga prava jutarnja rutina stvara okvir za energiziran start dana koji će postaviti pravi okvir za ostatak. Ako se probudite ujutro i već ujutro ispoštujete svoju rutinu, ostvarite jutarnji plan, to će vas jutarnje ispunjavanje zadatak opskrbiti samopouzdanjem i voljom da i ostatak dana bude učinkovit, a na kraju dana ćete leći sa spoznajom da ste ostvarili ono što ste zamislili, te ćete opušteno leći u krevet. Na taj način uspostavom kvalitetne jutarnje rutine poboljšavate svoj cjelokupan život i u osobnom i u profesionalnom smislu.

Najvažnije stvari za dobar početak dana

Naravno, svaka osoba će imati vlastitu rutinu budući da svi imamo različite prioritete, pa neće ista jutarnja rutina odgovarati svima. Za početak dijelimo neke ideje koje možda možete primijeniti, a zatim nadopuniti onim vama bitnim stvarima za dobro vlastito jutro.

  • Ne zaboravite popiti vode

Tijekom noći tijelo izgubi dosta vode i tu vodu je potrebno nadoknaditi već ujutro. Popiti veliku čašu vode je prva stvar koju biste trebali napraviti ujutro. Možete se odlučiti i za neki zdravi jutarnji napitak, ali bitno je da već na samom startu dana ne unesete previše šećera ili kofeina.

  • Istegnite se

Možda nemate volje za jutarnju tjelovježbu, ali odradite nekoliko rutinskih vježbi istezanja koje će vas potaknuti na uspravno držanje. Samo nekoliko minuta provedenih u ciljanom vježbanju može vas napuniti energijom za cijeli dan.

  • Pogledajte rokovnik i zapišite sve zadatke

Pisanje je dobra navika. Ako ujutro organizirate misli i zadatke to u iznenađujućoj mjeri može povećati vašu učinkovitost. Nakon toga započnite s uređivanjem i spremanjem za posao. Tuširajte se bez žurbe, pojedite kvalitetan doručak. Nemojte žuriti i stvarati sebi pritisak.

Da biste smirili jutarnju rutinu i pravilno započeli dan možda ćete se morati buditi nešto ranije, ali obzirom na sve koristi smatrajte to kao privilegijom, a ne nekom kaznom. Bez kvalitetnog početka dana nećete moći ostvarivati ciljeve, nećete moći strastveno živjeti te se razvijati i rasti na osobnoj razini.

Dobra ideja je držati rutinu buđenja i lijeganja u krevet konstantnom, jer će ako biti lakše i zaspati uvečer i probuditi se ujutro.