29. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

10 najboljih i najgorih boja za vaš ured [ KARIJERA ]

Kod odabira boje uredskih zidova trebalo bi uzeti u obzir više faktora od jednostavnog „sviđa mi se“...

10 najboljih i najgorih boja za vaš ured

Kod odabira boje uredskih zidova trebalo bi uzeti u obzir više faktora od jednostavnog „sviđa mi se“. Boje kojima ste okruženi utječu na vas i poboljšavaju ili smanjuju vašu učinkovitost.

-1- Purpurna

Smatra se kako je purpurna vrlo moćna boja jer sadrži nijanse ružičaste, ljubičaste i crvene. Ona je odličan izbor za ljude koji se bave kreativnim poslovima. Visoko je motivirajuća i omogućuje da ostanete usredotočeni duže vrijeme.

-2- Sunčano žuta

Iako je žuta prilično energična i svijetla boja, to je ne čini dobrim izborom za vaš uredski prostor. Njen sjaj može iritirati i onemogućavati dobru koncentraciju.

-3- Siva

Ako mislite da je siva boja previše dosadna za urede niste jedini. Ipak, zbog svoje jednostranosti siva boja omogućuje mirno okruženje za rad. Pomaže vam da ostanete usredotočeni. Estetski ju je mudro kombinirati s crnom i bijelom.

-4- Pink ružičasta

Nama sumnje da izgleda odlično, ali to nije boja koju želite u svome uredu. Ona je previše hrabra, previše stimulativna i previše odvlači pažnju. Nju radije birajte za svoju garderobu, spavaću sobu ili neku dječju sobu.

-5- Maslinasto zelena

Zelena nijansa mahovine ne privlači mnoge na prvi pogled, ali je vrlo produktivna. Ugodna je i umirujuća, te vas osvježava, smanjuje pospanost i donosi topliji sjaj vašem uredu.

-6- Tirkizna

Tirkizna boja je estetski vrlo privlačna jer je dosta uočljiva, ali kombinacija zelene i plave je previše intenzivna za radni prostor. Ako već želite neku takvu boju  u uredu tada koristite nijansu morski plave ili akvamarin.

-7- Bež

Bež i bijela su evergreen boje. Budući da su neutralne ne postoje nikakve smetnje u radu ako ste okruženi njima. Ako su previše dosadne možete odabrati dijelove namještaja u bilo kojoj boji koju želite. Bijela i bež su posebno dobre za manje urede jer otvaraju prostor.

-8- Crvena

Boja trešnje i slične nijanse crvene nisu prikladne za radni prostor, posebno za one male prostorije. Ona nakon nekog vremena može početi ići na živce i potaknuti snažne osjećaje poput ljutnje i tjeskobe.

-9- Svijetlo plava

Svijetle nijanse plave poput nebo plave  ubrajaju se u umirujuće boje. One pomažu da ostanete usredotočeni i produktivni. Ako ih  kombinirate s tamno plavim dekorom stvaraju prilično zapanjujući učinak.

-10- Zelena (boja limete, zelena jabuka)

Svijetlo zelena stvara energetski okoliš, te je poznato kako potiče kreativnost. Međutim, nije dobar izbor za urede jer vas može odvratiti od posla i potaknuti odgađanje. Definitivno nije dobar izbor ako želite mirnu i opuštajuću prostoriju.