5 ideja za zdravi jutarnji napitak [ ZDRAVLJE ]

Zdravi jutarnji napitak

Želite li zdravo započeti svoj dan i ostvariti benefiti na energičnost tijekom dana ispod navodimo 5 napitaka koji se preporučuju piti ujutro i smatra se kako doprinose poboljšanju zdravlja.

-1- Napitak od meda i cimeta

Ovo je jedan od najpopularnijih napitaka koji bi trebali dati energiju. Ovaj napitak je toliko koristan da ga se preporučuje za mnogobrojne situacije. Osim što će vam pomoći da energično krenete u dan, ovaj napitak bi trebao pomoći i da smršavite, a među ostalim i da se riješite neugodnog jutarnjeg zadaha.

Kako pripremiti ovaj zdravi jutarnji napitak?

U šalicu mlake vode stavite pola čajne žličice cimeta u prahu. Dodajte i plastičnom žličicom žličicu meda. Promiješajte da dobijete što homogeniju smjesu. I vaš zdravi jutarnji napitak je spreman.

-2- Zeleni čaj s kurkumom

Ovo je zdravi napitak koji će vam pomoći da se razbudite, a istovremeno nudi mnogobrojne koristi za zdravlje. Pomaže gubitku kilograma također, jer ubrzava metabolizam.

Kako pripremiti ovaj zdravi jutarnji napitak s kurkumom?

Napravite zeleni čaj po želji, bilo iz vrećice ili u rinfuzi. Kada se ohladi na temperaturu za konzumaciju dodajte kurkume u prahu u količini malo na vrhu čajne žlice. Za bolji okus i bolju djelotvornost možete dodati i malo anisa, ali anis nije ključni sastojak u ovom receptu.

Slično ovom receptu možete napraviti još jedan zdravi jutarnji napitak, tako da umjesto kurkume upotrijebite cimet.

-3- Voda s đumbirom i limunom

Đumbir je jedan od poznatijih sastojaka koji promovira dobro zdravlje, te nećete pogriješiti u bilo kojem obliku da ga konzumirate ujutro. Možete u vodu pomiješati malo praha đumbira i meda. Drugi recept je da napravite čaj od đumbira i zasladite medom.

4- Kokosova voda

Kokosovu vodu je najjednostavnije kupiti i piti iz bočice kao zdravi jutarnji napitak.

-5- Sok od aloe vere

Kupite aloe veru koja se konzumira i napravite (razrijedite s vodom) prema uputama.

Vezano:

Koji čaj je najbolje piti ujutro?

Koji čaj je najbolje piti ujutro?

–  Napitci za energiju koje je jednostavno pripremiti

Napitci za energiju koje je jednostavno pripremiti – 6 ideja – [ ZDRAVLJE ]