20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

ZDRAVI JUTARNJI NAPITCI – 5 ideja za zdravi napitak [ ZDRAVLJE ]

Želite li zdravo započeti svoj dan i ostvariti benefiti na energičnost tijekom dana ispod navodimo koji su zdravi napitci, a koji se preporučuju piti ujutro i smatra se kako doprinose poboljšanju zdravlja.

Zdravi jutarnji napitci

Želite li zdravo započeti svoj dan i ostvariti benefit na energičnost tijekom dana ispod navodimo 5 zdravih napitaka koji se preporučuju piti ujutro i smatra se kako doprinose poboljšanju zdravlja.

Zdravi napitci koje možete piti ujutro

-1- Napitak od meda i cimeta

Ovo je jedan od najpopularnijih napitaka koji bi trebali dati energiju. Ovaj napitak je toliko koristan da ga se preporučuje za mnogobrojne situacije i stanja. Osim što će vam pomoći da energično krenete u dan, ovaj napitak bi trebao pomoći i da smršavite, a među ostalim i da se riješite neugodnog jutarnjeg zadaha.

Kako pripremiti ovaj zdravi jutarnji napitak?

U šalicu mlake vode stavite pola čajne žličice cimeta u prahu. Dodajte i plastičnom žličicom žličicu meda. Promiješajte da dobijete što homogeniju smjesu. I vaš zdravi jutarnji napitak je spreman.

-2- Zeleni čaj s kurkumom

Ovo je zdravi napitak koji će vam pomoći da se razbudite, a istovremeno nudi mnogobrojne koristi za zdravlje. Pomaže gubitku kilograma također, jer ubrzava metabolizam.

Kako pripremiti zdravi jutarnji napitak s kurkumom?

Napravite zeleni čaj po želji, bilo iz vrećice ili u rinfuzi. Kada se ohladi na temperaturu za konzumaciju dodajte kurkume u prahu u količini malo na vrhu čajne žlice. Za bolji okus i bolju djelotvornost možete dodati i malo anisa, ali anis nije ključni sastojak u ovom receptu.

Slično ovom receptu možete napraviti još jedan zdravi jutarnji napitak, tako da umjesto kurkume upotrijebite cimet.

-3- Voda s đumbirom i limunom

Đumbir je jedan od poznatijih sastojaka koji promovira dobro zdravlje, te nećete pogriješiti u bilo kojem obliku da ga konzumirate ujutro. Možete u vodu pomiješati malo praha đumbira i meda. Drugi recept je da napravite čaj od đumbira i zasladite medom.

4- Kokosova voda

Kokosovu vodu je najjednostavnije kupiti i piti iz bočice kao zdravi jutarnji napitak.

-5- Sok od aloe vere

Kupite aloe veru koja se konzumira i napravite sok (razrijedite s vodom) prema uputama.

Zdravi napitci kao jutarnji ritual

Naravno, kava je najpopularniji napitak. O tome je li kava zdrav napitak ili ne, postoje mnogobrojne diskusije, ali svakako znamo da postoje i druge opcije kada su zdravi napitci u pitanju. Ono što odabirete piti ujutro obilježit će ostatak dana, ali imat će i dugoročni utjecaj na vaše zdravlje. Konzumiranje zdravog napitka već ujutro može biti vrlo značajan faktor razvoja pozitivnog stava prema vlastitom zdravlju i brige za zdravlje.

Razmislite o svrsi jutarnjeg napitka

Odabirući svoju jutarnju rutinu odabiremo svoj cjelodnevni mentalni sklop. Ujutro odlučujemo imaj uli prednost zdravi napitci koji će nam dati cjelodnevnu energiju ili nešto što će nas brzo trgnuti, a zatim izazvati nagli pad energije. Zanimljivo je da će vrlo malo ljudi reći kako se ujutro budi odmorno i puno energije. Zapravo većina ih priznaje kako se jedva diže iz kreveta i kako im treba neki napitak za razbuđivanje. To je razlog zbog čega je kava tako popularna. Zdravi napitci, kao alternativa kavi uz razbuđivanje i energičan start nude i druge zdravstvene prednosti, pa nije loše o njima razmisliti, posebno ako posežete za drugom šalicom kave vrlo brzo nakon prve.

Zdravi napitci ili kava?

Ujutro je najvažnije unijeti dovoljno tekućine, zbog toga su napitci koji sadrže više vode bolja opcija od kratke kave. Ukoliko se odlučite za kavu, popijte uz nju i čašu vode. Pronaći zdrav napitak koji odgovara vašim potrebama može biti pravi izazov i težak zadatak. Zbog toga privremeno rješenje može biti u prijelaznom razdoblju gdje ćete zdravi napitak piti prije ili poslije jutarnje kave. Na taj način možete uvrstiti zdrave napitke u jutarnju rutinu, a istovremeno zadržati užitak pijenja kave.

Vezano:

Koji čaj je najbolje piti ujutro?

Napitci za energiju koje je jednostavno pripremiti