7 jednostavnih načina da živite duže i budete sretniji [ ZDRAVLJE ]

7 jednostavnih načina da živite duže i budete sretniji

1.    Pazite što jedete – ukoliko se budete pravilno hranili bit ćete zdraviji, a i bolje ćete se osjećati. Jedite što više zelenog povrća, voća,  orašaste plodove i pijte puno vode.

2.    Družite se sa prijateljima – razgovarajte o svojim problemima, podržite svoje prijatelje kada oni imaju probleme… Bit će vam puno lakše ako znate da imate nekog iza sebe tko će biti uz vas u svakom trenutku.

3.    Budite pozitivni – toliko je lijepih i dobrih stvari oko vas, nemojte se usredotočiti na one koje nisu. Naravno da se trebate potruditi popraviti ih, ali se ne trebate na njih koncentrirati.

4.    Bavite se nekom fizičkom aktivnošću – što više šećite, a barem 2 puta tjedno odvojite vremena za neku fizičku aktivnost. Pronađite neku koja vas zabavlja jer je jako važno da se dobro osjećate.

5.    Smanjite stres na minimum – na puno stvari ne možete utjecati, stoga, pokušajte se kontrolirati da se zbog njih ne živcirate. Potrudite se napraviti sve što vi možete, ali postoji neka granica i nemojte se uzrujavati zbog toga. Nitko nema kontrolu nad svime.

6.    Čitajte knjige – čitanjem ćete se naučiti opustiti i odmoriti. Puno je bolje za vas da čitate knjige nego da gledate televiziju.

7.    Puno se smijte – Okružite se ljudima koji vas vesele, pričajte o veselim temama i zajedno se što više smijte.

Vezano:

KAKO BITI SRETAN, što je SREĆA i koji su izvori sreće

Kako biti pozitivniji – Moć pozitivnog razmišljanja [ SELFHELP ]

Kako doživjeti stotu i pritom se zabaviti [ ZDRAVLJE ]

 

Zadnje objavljeno


Komentari

Odgovori

*