29. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Razvod, stres i antidepresivi će vas postarati

Jedno istraživanje potpuno je razotkrilo mit da ćete izgledati onako kakvi su vam geni...

Razvod, stres i antidepresivi će vas postarati

Razvod, stres i antidepresivi će vas postarati

Jedno istraživanje potpuno je razotkrilo mit da ćete izgledati onako kakvi su vam geni. Studija u kojoj je sudjelovalo 370 blizanki pokazala je kako razvod, antidepresivni lijekovi i stres igraju ključnu ulogu u izgledu organizma.

Prema ovoj studiji sve dok ste vjenčani, opušteni i optimistični izgledat ćete mladoliko, nevažno o cigaretama, suncu, genima i alkoholu.

Istraživanje koje je objavljeno u časopisu Američke udruge plastičnih kirurga, otkrilo je kako razvedene blizanke izgledaju nekoliko godina starije od svojih jednojajčanih sestara koje su u braku ili koje nisu ulazile u brak.

Druga stvar na koju su upozorili su antidepresivi. Prema znanstvenicima uzimanje antidepresiva rezultira „značajno starijim doimanjem“. Kažu kako je to vjerojatno rezultat komponenti u antidepresivima koji opuštaju mišiće, pa tako i mišiće lica koji brže počinju visjeti.

Treća stvar je stres, te se za mladolik izgled preporuča opuštenost, odnosno život bez stresa.

Težina je navedena kao bonus faktor, jer ne pridonosi trajnom narušavanju mladolikog izgleda, ali blizanke koje su u tom trenutku bile deblje doimale su se starijima.

Kako zaustaviti starenje i pomladiti tijelo – detaljni plan – [ ZDRAVLJE ] – COVER magazin.com

Kako ZAUSTAVITI STARENJE i pomladiti tijelo – detaljni plan – [ ZDRAVLJE ]

Stres – kako se nositi s njim i minimalizirati ga [ SELFHELP ] – COVER magazin.com

Stres – kako se nositi s njim i kako smanjiti stres [ SELFHELP ]