29. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Zašto bismo trebali zaposliti baš vas [ KARIJERA ]

Zašto bismo trebali zaposliti baš vas – pitanja na razgovoru za posao – što odgovoriti

Razgovor za posao je velika prepreka na putu do pronalaska posao. No, može biti i odlična prilika da se dobro predstavite i da odluče zaposliti baš vas. Očekujte puno pitanja, mnoga od njih će vam se činiti slična, a opet sva su različita. Najbolje bi bilo sva potencijalna i najčešća pitanja na razgovoru za posao proći kako biste bili spremni i dali odgovor kakav želite, a ne da morate u tom trenutku smisliti odgovor. Također, priprema odgovora vam omogućava da pitanju pristupite strukturirano i organizirano. S obzirom da vas očekuje mnoštvo sličnih pitanja, priprema će vam pomoći da razdvojite što želite na koje pitanje odgovoriti, gdje ćete ulaziti u detalje, a gdje je dovoljno neke stvari samo spomenuti

Ovo je konkretno pitanje, no istovremeno je teško dati konkretan odgovor. Pripremite za odgovor svoje osobine, vještine, obrazovanje ili iskustvo koje najbolje odgovara radnom mjestu za koje ste se prijavili. Ponovno proučite što se traži u natječaju, što ste napisali u životopisu, te istaknite ono što je bitno za radno mjesto.

U ovoj fazi razgovara za posao trebate se istaknuti i pokazati zbog čega bi trebali zaposliti baš vas, a to znači dobro se uklopiti u novo poduzeće, kao i postizati dobre rezultate.

Ako ste već iznijeli svoje osobine, iskustvo ili vještine, sada ih uklopite u potencijalno radno mjesto. Napravite kratak sažetak svih karakteristika koje su bitne za novo radno mjesto, napravite presjek onoga što ste do sada naučili i onoga što možete u budućnosti. Kako možete iskoristiti svoje iskustvo ili obrazovanje na novom radnom mjestu?

Bitno je ne samo gledati što ste do sada ostvarili nego i u budućnost, što možete, što želite i kako se to uklapa u novo radno mjesto.

Vezano:

30 odličnih savjeta za razgovor za posao [ KARIJERA ] – COVER magazin.com

Kako izgleda moderan i kvalitetan životopis [ KARIJERA ] – COVER magazin.com

Razgovor za posao – 45 najčešćih pitanja [ KARIJERA ] – COVER magazin.com