20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Naučite besposličariti

U današnjem pretjerano aktivnom dobu odmor smatramo potpunim...

Naučite besposličariti

U današnjem pretjerano aktivnom dobu odmor smatramo potpunim gubitkom vremena, pa se tada ne smijemo ni čuditi kada smo stalno pod stresom.

Ako ste cijeli dan usmjereni prema jednom problemu, vjerojatno ga ne možete sagledati iz drugog kuta, međutim, ako se opustite i dopustite mislima da lutaju bez ikakvog opterećenja, bez pritiska pronalaska rješenja proširit ćete svoje vidike i dopustiti da na površinu isplivaju potpuno druge stvari koje vam se čine beznačajne da bi im svjesno posvetili pažnju, a zapravo su jednako bitne.

Ako redovito besposličarite (bar petnaestak minuta dnevno) imat ćete priliku potpuno osloboditi um i prepustiti se mašti, bez pritisaka i nametanja rješenja.

Nikada nemojte besposličariti s ciljem, nego se udaljite od svih i dopustite mislima da plove kuda god požele. Ne brinite se i ne razmišljajte o problemima koje imate…

Cijeli tekst pročitajte ovdje:

Kako se odmarati i besposličariti bez grižnje savjesti