Život s manje neurednosti olakšava život [ SELFHELP ]

Život s manje neurednosti olakšava život

Lakše ćete pronaći mir, usredotočiti se i zadržati pažnju na onome što vam je najznačajnije u životu.

Neurednost povećava smetenost. Nered može kreirati stres i zbunjenost, a da i niste svjesni što ih uzrokuje.

Nakon čišćenja uslijedit će osjećaj olakšanja, smirenosti i blistavosti. Imat ćete više energije i moći jasnije razmišljati.

Čišćenje stana, ormara, polica ili bilo kojeg dijela doma može biti iznenađujuće pozitivno iskustvo. Ne samo da ćete biti ponosni na sebe i to što ste vrijedni, nego ćete se osjećati bolje i fizički i mentalno, a vaš dom će izgledati bolje.

Čišćenje i urednost štede i novac. Osvježit ćete stare stvari, pronaći nešto izgubljeno, te na taj način smanjiti potrebu za kupovinom.

Odvojite li dnevno tek 5 do 10 minuta ekstra za raščišćavanje, popravit ćete značajno svoj život.

Najbolje da čistite mali po mali prostor u stanu. Jedan dan jednu policu, sutradan nešto drugo i td.

Kako se riješiti nereda i viška stvari:

-1- Sve iz područja koje čistite izvadite na vidjelo.

-2- Ono što vam ne treba ili dajte nekome ili bacite. Ako se bojite da će vam to poslije trebati, a nećete sebi moći priuštiti, odvojite posebnu kasicu u koju ćete staviti novac u vrijednosti stvari koju ste bacili ili darovali.

-3- Ono što vam treba zadržite i pronađite mjesto u domu za tu stvar.

-4- Za ono što niste sigurni napraviti posebnu 12- mjesečnu kutiju. Za stvari za koje niste sigurni trebaju li vam uzmite posebnu kutiju. Zapišite datum kada ste neku stvar spremili u nju. Ukoliko vam ne zatreba u sljedećih 12 mjeseci, tada se je možete odreći, jer vam očito ne treba.

Bez obzira bili siromašni ili bogati, u minusi ili plusu, uredan dom popravlja kvalitetu života u značajnoj mjeri. Bez obzira što i koliko imali, potrudite se da to što imate bude u najboljem izdanju.

Ostavite komentar

*