20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Koliko kalorija imaju čokoladni namazi – Nutella, Eurocream, Linolada

Čokoladni namazi su mnogima omiljena...

Koliko kalorija imaju čokoladni namazi - Nutella, Eurocream, Linolada

Koliko kalorija imaju čokoladni namazi – Nutella, Lino Lada, Eurocrem…

Čokoladni namazi su mnogima omiljena poslastica, no često se izbjegavaju zbog svoje kaloričnosti kod osoba koje su na dijeti. Kada Ako ste u toj kategoriji i želite znati koliko točno kalorija ima u čokoladnom namazu donosimo tablicu kalorija prema vrstama čokoladnih namaza.

Čokoladni namazi sadrže sličan broj kalorija kao čokolada, iako se po sastavu razlikuju.

Koliko kalorija ima Nutella?

Nutella je čokoladni namaz s lješnjacima koji proizvodi brand Ferrero. Nutella ima na 100 grama 539 kalorija odnosno 1 žlica Nutelle od 15 grama ima 80 kalorija. Jedna Nutella od 400 grama sadrži 2.156 kalorija.

Nutella ima 539 kalorija na 100 grama.

Koliko kalorija ima Lino Lada?

Lino Lada ima 540 kalorija na 100 grama, odnosno žlica Lino Lade od 15 grama ima 80 kalorija. Pakiranje Lino Lade od 400 grama sadrži 2.160 kalorija.

Lino Lada ima 540 kalorija na 100 grama.

Koliko kalorija ima Eurocrem?

Eurocrem je namaz od lješnjaka, kakaa i mlijeka. Eurokrem ima 543 kalorije na 100 grama, odnosno 1 žlica od 15 grama Eurocrema 51 kaloriju. Pakiranje od 500 grma Eurocrema ima 2.715 kalorija.

Čokoladni namazi – kalorije

Nutellakalorije na 100 grama:539kalorija
Lino Lada duokalorije na 100 grama:540kalorija
Lino Lada milkkalorije na 100 grama:553kalorija
Lino Lada kokoskalorije na 100 grama:560kalorija
Lino Lada Goldkalorije na 100 grama:533kalorija
Lino Lada Namaz nougatkalorije na 100 grama:529kalorija
Milka Namaz čokoladnikalorije na 100 grama:552kalorija
Eurocrem namazkalorije na 100 grama:543kalorija
K Plus krem namaz od lješnjaka 13% kalorije na 100 grama:549kalorija
Lumpi namaz lješnjak mlijekokalorije na 100 grama:549kalorija
Lumpi namaz lješnjak kakaokalorije na 100 grama:555kalorija
Nocciolata krema od lješnjaka ekokalorije na 100 grama:530kalorija
Good Good Namaz čoko lješnjakkalorije na 100 grama:494kalorija
Vegetariana Čoko namaz s rogačem i narančomkalorije na 100 grama:244kalorija

U tablici iznad su navedeni samo neki od brojnih varijanti čokoladnih namaza. Kalorije mogu varirati ovisno o tipu proizvoda, proizvođaču i sastavu, no u prosjeku se kreću 500 do 550 kalorija na 100 grama.

Čokoladni namazi, namazi od kakaa, namazi od lješnjaka, postoji i više varijacija na ovu temu, ovisno o sastojcima proizvoda, naziv namaza se može prilagođavati, a često se i naziv nekog od proizvoda koristi kao generički naziv za sve proizvode toga tipa.

Čokoladni namazi se uglavnom konzumiraju uz kruh, te uz kalorije koje se unose čokoladnim namazima treba računati i na kalorije koje se unesu i kruhom. Uz to jedan od popularnijih načina konzumacije je onaj s palačinkama. Osim toga ovi namazi su često i dio recepata te se koriste kao dio kolača ili torti.

Čokoladni namazi su vrlo čest izbor za doručak, ali se konzumiraju tijekom cijeloga dana. Jedna žlica čokoladnog namaza ima oko 80 kalorija, te ukoliko ste na dijeti, trebalo bi obratiti pažnju na količinu. Ponekad nedostatak čokoladnih namaza osim kaloričnosti što u sastavu prevladavaju ulja (često palmino ulje) i šećer, dok su kakao i lješnjaci, čak i kada se radi o namazu koji je deklariran kao namaz od čokolade/kakaa i lješnjaka, prisutni u malom postotku. Osoba koja je na dijeti pri konzumaciji šnite kruha s čokoladnim namazom unosi kalorije, no, manje hranjivih tvari koje su organizmu potrebne te, njih mora nadoknaditi. I dok se jedni raspravljaju i prate kaloričnost ovih namaza drugi se više bave problematikom sastava. Stoga i kod izbora namaza dobro bi bilo pratiti sastav te birati namaze koji imaju više korisnih sastojaka u sebi.

Bez obzira da li namazi konzumiraju uz kruh, palačinke ili kao dio recepata u tortama i kolačima, oni su kalorična namirnica koja će sa 100 grama dodati 500-550 kalorija. Nutritivne vrijednosti se razlikuju ovisno o proizvodima, no većina će ovih proizvoda popraviti okus, odnosno dati jedinstven okus bilo kruhu, palačinkama ili kolačima. I to je ono zbog čega su omiljeni i zbog čega ih i osobe na dijeti teže izbjegavaju.

Vezano: