28. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Učenje njemačkog jezika kod kuće – najbolje metode za svaku razinu

Ukoliko ste odlučili za učenje njemačkog kod kuće bitno je pronaći metodu...

Učenje njemačkog jezika kod kuće - najbolje metode za svaku razinu

Učenje njemačkog jezika kod kuće – najbolje metode za svaku razinu

Ukoliko ste odlučili za učenje njemačkog kod kuće bitno je pronaći metodu koja će vam najviše odgovarati, ali i da za njemački jezik pronađete dovoljno vremena. Metode za učenje njemačkog jezika kod kuće mogu biti različite, a vi ih prilagodite sebi, svojim mogućnostima i razinama znanja.

Najbolja metoda za učenje njemačkog jezika kod kuće za početnike i niže stupnjeve:
– koristite aplikacije za učenje jezika
– naučite osnove gramatike iz knjige i vježbajte testove na internetu
– čitajte na internetu ono što vas zanima na njemačkom jeziku
– uključite pjesme na njemačkom jeziku
– gledajte televiziju na njemačkom jeziku
– pratite osobe koju podučavaju taj jezik na društvenim mrežama

Najbolja metoda za usavršavanje jezika (za više razine):
– gledajte TV na njemačkom jeziku i slušajte radio
– razmišljajte na stranom jeziku, klada radite planove pokušajte to smisliti na njemačkom jeziku

Ove metode za učenje njemačkog jezika kod kuće možete kombinirati sa školom stranih jezika kako biste jezik naučili brže i bolje, no i samostalno mogu dati rezultate.

Što više načina učenja njemačkog jezika prihvatite i ukomponirate u svoju rutinu, to ćete brže i sveobuhvatnije naučiti njemački jezik.

Vezano:

Kako najbrže naučiti njemački jezik – što znanost kaže 

Kako naučiti njemački jezik kod kuće 

Odlične aplikacije za učenje njemačkog jezika

Učenje njemačkog kod kuće može biti uzbudljivo, ali i jako korisno. Osim iznad općenito navedenih ispod je detaljnije pojašnjeno nekoliko učinkovitih koraka koji će vam pomoći učenju njemačkog jezika.

Slušajte i ponavljajte zvukove njemačkih slova:

Započnite svladavanjem njemačke abecede. Obratite pozornost na to kako svako slovo zvuči pojedinačno i u različitim kombinacijama. Imajte na umu da neka slova, posebno ona s preglasom (dvije točke iznad njih), imaju različit izgovor od sličnih slova bez dvotočke iznad u hrvatskom jeziku.

Stvorite znanje 200 jednostavnih riječi

Započnite s uobičajenim i jednostavnim riječima koje čine temelj vašeg vokabulara. Razmislite o bitnim riječima koje svakodnevno koristite u hrvatskom jeziku i potražite njihove njemačke ekvivalente. Ove okvirne riječi pomoći će vam da učinkovito komunicirate.

Proširite svoj vokabular imenicama, glagolima i pridjevima na 2000 riječi

Postupno naučite više riječi povezanih s određenim riječima iznad. Na svaku od 500 riječi naučite još nove 4 povezane riječi. Usredotočite se na imenice, glagole i pridjeve. Na primjer, naučite riječi vezane uz hranu, putovanja ili hobije.

Ponavljanje

Koristite sustave ponavljanja s različitim frazama (u različitim rečenicama) kako biste ojačali svoje učenje. Ovakvo pamćenje pomaže vam dugoročno zadržavanje.

Zapamtite višekratne fraze za govor njemačkog jezika

Naučite uobičajene fraze i izraze koji se koriste u svakodnevnim razgovorima. Usredotočite se na praktične izraze koje možete odmah upotrijebiti.

Počnite nizati rečenice zajedno

Nakon što steknete osnovni vokabular naučen napamet, vježbajte samostalno sastavljanje rečenica. Počnite s jednostavnim rečenicama i postupno povećavajte složenost. Koristite resurse kao što su jezične aplikacije ili udžbenici da vas vode.

Gledajte filmove i videozapise na njemačkom

Uranjanje u njemačke medije zabavan je način da poboljšate svoje jezične vještine. Gledajte njemačke filmove, TV emisije i YouTube videozapise. Uhvatit ćete prirodne obrasce govora i kulturne nijanse.

Pročitajte vijesti na njemačkom

Istražite njemačke web stranice s vijestima ili novine. Čitanje novinskih članaka izlaže vas različitim rječnikom i pomaže vam da ostanete informirani o aktualnim događajima.

Naučite misliti na njemačkom

Kako budete napredovali, pokušajte razmišljati na njemačkom radije nego prevoditi s hrvatskog. Ovaj mentalni prekidač ubrzava vaše usvajanje jezika.

Omiljena riječ

Svaki dan otkrijte novu njemačku riječ i učinite je svojom omiljenom. Upotrijebite je u rečenicama i taj dan često koristite. Smislite što više načina da upotrijebite tu riječ.

Slušajte njemačke podcaste
Podcasti pokrivaju različite teme i pružaju autentičan jezični unos. Pronađite one koje vas zanimaju i slušajte ih redovito.

Čitajte njemačke bajke i dječje knjige

Dječja književnost često koristi jednostavan jezik. Čitanje bajki ili dječjih knjiga pomaže vam poboljšati razumijevanje i vokabular. Ako imate djecu, započnite im puštati pjesmice na njemačkom jeziku i slušajte s njima.

Pogledajte njemačku komediju
Smijeh je izvrstan motivator. Uživajte u njemačkoj stand-up komediji ili sitcomu da biste učili dok se zabavljate.

Sprijateljite se s izvornim govornicima njemačkog jezika

Povežite se s izvornim govornicima na mreži ili putem platformi za razmjenu jezika. Razgovori s izvornim govornicima poboljšavaju vašu tečnost i razumijevanje kulture.