20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kako najbrže naučiti njemački jezik

Njemački jezik se najbrže naučiti ako se što više okružite njemačkim jezikom...

Kako najbrže naučiti njemački jezik

Kako najbrže naučiti njemački jezik

Njemački jezik se najbrže naučiti ako se što više okružite njemačkim jezikom. Što se aktivnije i intenzivnije bavite njemačkim jezikom, to ćete ga brže naučiti.

Općenito učenje jezika podrazumijeva učenje riječi i fraza, gramatike, slušanje i izražavanje te pisanje. Ovisno o onome što vama treba, najviše vremena odvojite za taj dio, iako ne možete ni druge segmente zanemariti.

No bitno bi bilo za što brže učenje njemačkog obuhvatiti sve segmente. Ukoliko za neki nemate vremena ili vam ne ide, nemojte zbog toga odustati ili zanemariti ostale.

Što više dnevno slušate, čitate ili učite njemački to ćete ga brže naučiti. No, nitko ne može većinu dana učiti. Stoga bi bilo dobro njemački ukomponirati u različite aktivnosti.

Napravite plan učenja

Jednostavnog načina nema, ne možete jezik naučiti brzo ukoliko ne napravite dobar plan i odvojite vrijeme. No, brže ćete učiti jezik ukoliko ne odvajate samo određeno vrijeme za učenje, nego učite i usput.

Kako možete jezik ukomponirati?

  • čitajte
  • slušajte
  • ponavljajte
  • na internetu što više stvari čitajte na njemačkom
  • TV, radio

Sve što možete neka bude na njemačkom. Na početku ćete možda razumjeti malo, ali potom sve više i više.

Izračunajte koliko vam vremena treba za učenje njemačkog jezika

Postoje određene norme koliko vremena treba da biste naučili jezik, koliko sati učenja je neki stupanj. Prema tome se ravnaju većinom i škole stranih jezika.

Ono što vi možete napraviti kako biste ubrzali proces je da slobodno vrijeme iskoristite za neobavezno učenje. Radio, televizija, youtube, portali blogovi… neka budu na njemačkom jeziku. Upijajte riječi, ponavljajte fraze.
Na taj ćete način umjesto sat vremena dnevno koje bi odvojili za učenje njemačkog jezika nakupiti puno više vremena.
Na društvenim mrežama pronađite stranice na njemačkom koje vas zanimaju i pratite ih kako biste svaki dan čitali neke kratke obavijesti na njemačkom.

Koristite sve metode učenja njemačkog jezika

Slično napravite i sa stranicama za učenje njemačkog jezika.

Osnova bi vam trebala biti neki tečaj jezika, u školi stranih jezika, online ili youtube kanali, kako biste sustavno išli naprijed. Ako želite brzo naučiti njemački jezik tada bi to trebao biti intenzivni tečaj njemačkog jezika, po mogućnosti da je tečaj svaki dan. Bez ovog dijela nećete ubrzati proces, jer samo upijanje njemačkog neće ići samo od sebe tako brzo. Ali ako pratite neki tečaj, ili samostalno učite 2 sata dnevno, te se uz to sa što više strana okružite njemačkim jezikom, bit će i brže.

Najbolje bi bilo stvoriti atmosferu kao da ste u njemačkoj, dakle slušati njemački radio, TV, sve što čitate pokušati čitati na njemačkom.
Ono što dodatno može pomoći je da odvojite vrijeme kada ste sami da razmišljate na njemačkom. Tada ćete u mislima umjesto žedan sam, gdje mi je mobitel, koliko je sati, sve sami koristiti na njemačkom.
Razmišljanje na njemačkom treba u početku malo vježbati, ali potom postaje sve lakše, a shvatit ćete koliko ste toga ponovili, ako se neke riječi ne možete sjetiti potražite i naučite.
Onog trenutka kada vam postane lakše razmišljati na njemačkom, na dobrom ste putu da savladate jezik.

Ako se želi brzo naučiti njemački, potrebno je koristiti sve načine i iskoristiti sve prilike za učenje. Najjednostavniji načini ponekad su i spori. Stoga pratite svoj napredak.

Danas su dostupne online brojne stranice za učenje njemačkog, predavanja, objašnjenja, stoga puno toga možete napraviti i sami iz svoga doma. No, bitan je kontinuitet i upornost. Svatko ima neke preferencije, no. da biste ovladali njemačkim jezikom, morate naučiti riječi i fraze. Učenje usput je odlično za ponavljanje, za utvrđivanje i za shvaćanje korištenja riječi i konteksta. No, ako želite ubrzati proces, bit će potrebno i zaista učiti riječi, pa čak i gramatiku.

Vezano: