Bioritam za današnji dan

16. prosinca 2020. By COVER magazin

Bioritam za današnji dan

Bioritam za današnji dan

 

Bioritam za današnji dan možete provjeriti ovdje:

izračun bioritma

Bioritam je redovita izmjena tjelesnih i mentalnih stanja osobe. Bioritam se za svaki dan sastoji od tri krivulje i ovisno o fazama u kojima se nalazi svaka od tih krivulja dobijemo dnevni bioritam.

Kada unesete podatke i napravite izračun bioritma za današnji dan, kako tumačiti podatke?

Fizički bioritam za današnji dan? 

Fizički bioritam utječe na fizičke aspekte tijela. Obuhvaća razinu energije, fizičku snagu i izdržljivost.
Ako je fizički bioritam za današnji dan u pozitivnom dijelu osjećat ćete se bolje, odmornije i spremni za različite fizički zahtjevne poslove.
Ako je fizički bioritam za današnji dan na vrhuncu krivulje sposobni ste za rad na projektima koji su najzahtjevniji fizički. Tu spadaju i rekreativne aktivnosti poput sporta. Ako je fizički bioritam za današnji dan u negativnom dijelu tj. ispod crte imat ćete manje energije i vitalnosti, stoga izbjegavajte fizički naporne ili zahtjevne poslove i aktivnosti.

Dakle prema izračunu fizičkog bioritma za današnji dan možete vidjeti u kakvoj ste fazi i za koje aktivnosti spremni.

Emocionalni bioritam za današnji dan

Emocionalni bioritam utječe na osjetljivost, emocionalna stanja, optimizam, pesimizam, strast, depresiju…

Ako je krivulja emocionalnog bioritma za današnji dan u pozitivnom dijelu, a posebno ako je krivulja emocionalnog bioritma na vrhuncu, tada se osjećate otvoreno prema drugima, za započinjanje novih veza, kreativno i pozitivno.

Ako je krivulja emocionalnog bioritma u negativnom dijelu skloni ste povlačenju od drugih, razdražljiviji, pa čak i negativni prema stvarima koje se događaju svakodnevno i koje inače ne doživljavate negativno.

Ovisno o tome kakav vam je izračun emocionalnog bioritma za današnji dan možete bolje sagledati neke emotivne faze.

Intelektualni bioritam za današnji dan

Intelektualni bioritam utječe na naše pamćenje, brzinu učenja, sposobnost zaključivanja, točnost izračuna…
Ako vam je krivulja intelektualnog bioritma za današnji dan na vrhu spremni ste za učenje novih ideja, rješavanje kompliciranih i zahtjevnih zadataka, razumijevanje novih teorija i pristupa.
Ako vam je krivulja intelektualnog bioritma u negativnoj fazi tada je teže shvatiti neke nove ideje, načine, rješavati komplicirane i zahtjevne probleme.

 

Ciklusi bioritma počinju našim rođenjem, te se kreću prema pozitivnom i negativnom dijelu svojim tempom. Sva tri ciklusa prolaze uzlazne i silazne putanje. Dani u kojima krivulja bioritma prelazi iz pozitivnog u negativno poznati su kao kritični dani.

Vezano:
Bioritam