Odabir aktivnosti prema bioritmu

Odabir aktivnosti prema bioritmu

Ako vam se čini da u nekim danima što god radite, radite jako dobro i sve vam uspijeva, no ponekad vam ništa ne ide od ruke, možda ima veze s bioritmom. Prema bioritmu sve ima svoje faze, ciklički se kreće i sve ima svoje vrijeme.

Krivulja bioritma i njeno kretanje može se koristiti i za odabir aktivnosti kojom ćete se baviti kako biste iskoristili maksimalno svoje potencijale.
Svaki bioritam ima svoje elemente i utječe na različite aspekte, no sva tri bioritma se odvijaju paralelno ali različitim tempom, tako da se stvaraju različite kombinacije na krivulji bioritma.

Odabir aktivnosti prema bioritmu

Sva tri bioritma u pozitivnoj fazi (emocionalni bioritam +, intelektualni bioritam +, fizički bioritam +)
– Kada su sva tri bioritma u pozitivnim fazama možete se baviti čim želite, odnosno dat ćete najbolje od sebe na svim područjima.

Fizički i emocionalni bioritam u pozitivnoj fazi (emocionalni bioritam +, intelektualni bioritam -, fizički bioritam +)
–U ovoj fazi bioritma tijelo je spremnije za sportske aktivnosti, aktivnosti s prijateljima, obitelji, druženja, sportska druženja, planinarenja, šetnje, grupne sportove… S obzirom da je i emocionalni i fizički bioritam pozitivan, osim što ste društveni i pozitivni prema drugima, fizički ste spremni, te možete kombinirati takve obveze. Ovo se odnosi i na privatni i poslovni život.

Emocionalni bioritam u pozitivnoj fazi, a intelektualni i fizički u negativnoj (emocionalni bioritam +, intelektualni bioritam -, fizički bioritam -)
– U ovoj fazi bioritma je dobar izbor druženje s drugima, ali bez zahtjevnih intelektualnih, kreativnih ili fizičkih aktivnosti.

Fizički i intelektualni bioritam u pozitivnoj fazi (emocionalni bioritam -, intelektualni bioritam +, fizički bioritam +)
– Intelektualni poslovi, kreativne aktivnosti, ali i slični poslovi koji su fizički zahtjevniji. Kombinacija intelektualnog i fizičkog bioritma je dobra osnova za učenje, rješavanje zahtjevnih poslova, pa čak i razmještanja namještaja po stanu kada trebate biti i kreativni i fizički spremni.

Fizički bioritam pozitivan, a emocionalni i intelektualni u negativnoj fazi (emocionalni bioritam -, intelektualni bioritam -, fizički bioritam +)
– Samostalne sportske aktivnosti, zahtjevni fizički poslovi, ali većinu toga obavljati samostalno.

Fizički bioritam u negativnoj fazi, a emocionalni i intelektualni bioritam u pozitivnoj fazi (emocionalni bioritam +, intelektualni bioritam +, fizički bioritam -)
– U ovoj fazi bioritma je dobar izbor timski rad, timski intelektualni zadatci, druženje i razgovori s prijateljima i obitelji.

Kada su sva tri bioritma u negativnoj fazi (emocionalni bioritam -, intelektualni bioritam -, fizički bioritam -)
– Aktivnosti koje volite, osamite se i nemojte raditi zahtjevne stvari. Dobar izbor je gledanje TV-a, filmovi, video igrice i opuštajuće aktivnosti, uglavnom samostalne.

Vezano:

BIORITAM | Vrlo precizan kalkulator