Kendall Jenner visina, težina i index tjelesne mase

Kendall Jenner – visina, težina i index tjelesne mase

Većina mladih cura voli gledati fotografije modela i poznatih osoba, međutim budući da su fotografije najčešće retuširane teško je zapravo procijeniti kako neka zvijezda zapravo izgleda. Index tjelesne mase u tome može pomoći.

Kendall Jenner visoka je 178 cm i ima 59 kg, ako su podaci koji se navode točni ona ima indeks tjelesne mase 19, što znači da ima prikladnu težinu.

Prema stranim medijima Kendall Jenner nema problema s održavanjem zdravog indeksa tjelesne mase, prirodna je mršavica te nema problema s održavanjem zdrave tjelesne težine. Ne trebaju joj posebne dijete za mršavljenje.

Kendall Jenner je bila više nego prekrasna na Met Gali 2021. Iako je kako sama za sebe kaže blagoslovljena sa super brzim metabolizmom, što je ustvrdila u nekoliko intervjua, ona i dalje pazi na prehranu i razinu fizičke aktivnosti. Obzirom na rigidne dijete kakve provode neke žene, njen se prehrambeni meni može učiniti ležernim i opuštenim, ali kada vidimo koliko neke pretile osobe jedu, uvidjet ćemo koliko je zapravo ono što jede umjereno. Kendall Jenner često u intervjuima naglašava što jede i koliko jede, te voli dati neke savjete i trikove za održavanje vitke figure, a ispod je izdvojeno ono što i sama najčešće zna spomenuti vezano uz prehranu i tjelesnu aktivnost.

Prema izjavama u medijima ona je fan povrća i piletine s roštilja. Također, često jede smeđu rižu. Osim smeđe riže na meniju joj je često tjestenina.

Grickalice su joj uglavnom sirovo povrće sa zdravim umacima ili humusom.

Pije dosta čaja, a navodno je jednom prilikom izjavila da popije skoro 12 šalica čaja dnevno.

Umjesto sladoleda jede smrznuti jogurt ,ali u umjerenim količinama. Kaže kako bi ga mogla jesti svaki dan, ali se “počasti” dvaput tjedno.

Izjavila je kako voli pizzu, pomfrit i pohano povrće, ali da se suzdržava.

Ispod možete pronaći kalkulator indeksa tjelesne mase te možete izračunati svoj ili pronaći ideje za promjenu prehrane ili dijetu za mršavljenje.

Postoje mnoge stvari koje utječu na vaše zdravlje i vašu težinu, a one uključuju vašu dob, socijalni status, gdje živite, kako izgledaju druge osobe u vašoj obitelji, s kakvim ste ljudima okruženi, ali i sve ono što sami radite, poput toga koliko jedete, koliko ste fizički aktivni i koliko spavate. Visok ili nizak index tjelesne mase može biti indikator loših prehrambenih navika, loše kvalitete namirnica, ali s druge strane, samo zbog toga što netko ima normalan indeks tjelesne mase ne znači automatizmom i da je zdrav. Indeks tjelesne mase govori tek kako neke osoba ima zdravu tjelesnu težinu.

Indeks tjelesne mase ne uzima u obzir kompoziciju tijela, na primjer neka osoba može imati teže kosti i više mišića, a druga lakše kosti i puno masnih naslaga, njihov izgled će biti potpuno različit, a zapravo mogu imati isti indeks tjelesne mase.

Zbog toga indeks tjelesne mase može zavarati mnoge ljude. Mlade djevojke mogu težiti jako niskom indeksu tjelesne mase koji zdravim životom ne mogu postići, jer su mlade aktivne, pune mišića, a njihove kosti su teške i čvrste. S druge strane starije osobe se mogu zavaravati kako su u normalnoj skupini, a kosti su im zapravo s vremenom olakšale i izgubile čvrstoću, mišići su olabavili, a tijelo je postalo puno masnoća koje su mnogo laganije od čvrstih mišića. Tako mlada osoba normiranim indeksom tjelesne mase može izgledati jako vitko i vitalno mršavo, a starija osoba iste visine i težine će s istim indeksom tjelesne mase izgledati punašno.

Također, za osobe koje su pretile maštanje indeksu tjelesne mase u okvirima zdrave težine može biti nedosanjani san koji je nemoguće postići, pa se takve osobe demotiviraju, a zapravo ne shvaćaju da poboljšanje u zdravlju donosi već i gubitak malog postotka tjelesne mase od nekih 5 do 10 posto.