28. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Zaboravite vagu

Svejedno jeste li zadovoljni svojim izgledom, želite li smršaviti ili udebljati se vaga vam nije potrebna. Težina varira tijekom dana, ali i u mjesecu...

 

Zaboravite vagu

Svejedno jeste li zadovoljni svojim izgledom, želite li smršaviti ili udebljati se vaga vam nije potrebna. Težina varira tijekom dana, ali i u mjesecu, ovisno o količini vode i hrane koju ste unijeli, te o nekim drugim razlozima (menstrualnom ciklusu i sl.).

Zbog toga vam vaga može biti nepotreban izvor stresa. Može vam se činiti da ste se udebljali, a ustvari se radi o potpuno beznačajnom mijenjanju stanja na vagi. Isto je i s mršavljenjem. Možete izgubiti dosta vode iz organizma, a da niste izgubili ni grama masnoća. Te će, dok se tijelu vrati izgubljena voda vratiti se i kile na vagi.

Zbog toga se radije koristite metrom. Izmjerite struk i bokove na određenoj visini i zabilježite mjere na papir, tako da ih ne zaboravite do slijedećeg mjerenja.

Umjesto metra možete se koristiti i starim trapericama ili drugim odjevnim predmetom. Smršavili ste dovoljno kada uspijete stati u njega.

20 jednostavnih savjeta za uži struk i manji trbuh

Moderne žene znaju što je zdravo, ali nemaju volje za pridržavanje [ ZDRAVLJE ]