25. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Križevčanka Jadranka Vrhovec predstavila svoj 9 proizvod i upozorila na važnost svakodnevne brige o imunitetu!

Križevačka poduzetnica Jadranka Vrhovec početkom ovog tjedna javnosti je predstavila svoj deveti po redu proizvod - Ferrobel kapsule...

Križevčanka Jadranka Vrhovec predstavila svoj 9 proizvod i upozorila na važnost svakodnevne brige o imunitetu!

Križevačka poduzetnica Jadranka Vrhovec početkom ovog tjedna javnosti je predstavila svoj deveti po redu proizvod – Ferrobel kapsule – koje sadrže željezo i doprinose normalnoj funkciji imunološkog i kognitivnog sustava, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina, normalnom transportu kisika u tijelu te normalnom metabolizmu stvaranja energije. Radi se o proizvodu kojeg su mnogi iščekivali, jer statistike ukazuju da anemija i ostale bolesti uzrokovane deficitom željeza u organizmu pogađaju čak četvrtinu svjetske populacije. Željezo je iznimno važno za brojne vitalne funkcije uključujući rast, reprodukciju i imunitet, a upravo je ovaj proizvod Jadranka Vrhovec namijenila svima koji pate od poremećaja metabolizma željeza!

Glavna uloga željeza u krvi je prijenos kisika. Željezo je u krvi sastavni dio krvnog pigmenta hemoglobina koji je nazvan pigmentom jer daje crvenu boju krvi, a željezo je njegova najvažnija komponenta. Hemoglobin koji se nalazi u crvenim krvnim zrncima ili eritrocitima vrši prijenos kisika iz pluća putem krvi u sva tkiva.

„U našem organizmu željezo ima još jednu važnu ulogu, a to je sudjelovanje u specifičnim procesima u stanicama u kojima se proizvodi energija koju naš organizam koristi za rad i aktivnost. To je i razlog zašto je jedan od prvih simptoma u stanjima povećanih potreba za željezom umor i manjak energije i produktivnosti. Željezo je esencijalni nutrijent koji je ključan za naš imunitet, pa zato ovaj proizvod stiže u pravo vrijeme, a po svojoj recepturi svakako nadmašuje proizvode koji su do sada bili dostupni na domaćem tržištu“, tumači Jadranka Vrhovec, koja je tijekom posljednjih nekoliko godina postigla velik tržišni uspjeh s proizvodnjom hrvatskih dodataka prehrani pod brendovima Jadrankina otopina i Jadrankina formula.

„O svom imunološkom stanju trebali bismo brinuti svakodnevno, a ne samo u periodima kada smo na udaru virusa. Pri jačanju imuniteta, rukovodeći se preporukama nutricionista i liječnika, a također i stručnjaka farmaceuta u mome timu, svakako bih naglasila svakodnevni unos joda kao apsolutno presudan za dobar imunitet. Zato ne čudi da je naš Biljni koncentrat bogat jodom u tako kratkom periodu postao toliko tražen i izvan granica Hrvatske. Tu je i nužnost unosa deficitarnog minerala selena, kojeg mi također proizvodimo u obliku kapsula. Budući da ljudski organizam ne proizvodi selen, potrebno ga je unositi putem suplementacije. C vitamin je, dakako, općepoznata nezaobilazna zaštita imuniteta, a kojeg u našoj tvrtki proizvodimo u obliku Praha šipka – mljevenog ploda šipka iz eko uzgoja, koji ima izuzetno visok udio prirodnog C vitamina. Također, za aktivaciju imuniteta uz vitamin D, presudan je unos magnezija, kojeg također možete pronaći među našim proizvodima kao Magnezijev klorid heksahidrat u spreju ili u prahu, a sada je tu i za nezaobilazno važan unos željeza naš novi proizvod – Ferrobel u kapsulama“, naglašava Vrhovec, te još jednom ističe kako ključ jakog imuniteta leži u svakodnevnom unosu kvalitetnih dodataka prehrani koji se sastoje od organskih minerala i vitamina.

„Naše Ferrobel kapsule sadrže željezo bisglicinat koji sadrži kelirani oblik željeza visoke kvalitete i bioraspoloživosti; sadrže i prah cikle iz biološkog uzgoja, koji je vrhunski izvor željeza, ali i folne kiseline i antioksidansa koji štite naš imunitet i ujedno štite organizam od prijevremenog starenja. Također, sadrže vitamin C koji povećava apsorpciju željeza, doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, smanjenju umora i iscrpljenosti te zaštiti stanica od oksidativnog stresa, vitamin B6 koji doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica, normalnoj funkciji imunološkog i živčanog sustava te normalnom metabolizmu stvaranja energije i bakar koji doprinosi normalnom transportu željeza u tijelu, doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava te zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Na recepturi za ovaj proizvod smo radili mjesecima i uvjerena sam da ćemo i s ovim proizvodom opravdati povjerenje naših kupaca“, zaključuje uspješna Križevčanka.

Više o važnosti unosa željeza i imunitetu saznajte osobno od Jadranke Vrhovec u prigodnom video klipu na linku: