29. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Prvi spoj + 7 savjeta za spojeve [ LJUBAV ]

-1- Svoja google saznanja zadržite za sebe... Recimo da niste namjerno istraživali nego slučajno došli...

Prvi spoj

Bez obzira koliko godina imali ili koliko smo to puta prošli, ako se spremamo za prvi izlazak s nekom osobom koja nam je simpatična, draga ili smo pak zaljubljeni u nju, uvijek smo nervozni, pitamo se kako će proći, što reći, što obući i kako se ponašati da bi i ostavili pozitivan dojam. Iako je uvijek najbolje biti ono što jesi, možda je ipak za prvi put bolje držati se određenih pravila. Evo nekoliko savjeta što napraviti na prvom spoju, odnosno što ne napraviti…

Odjeća za prvi spoj

Što odjenuti za prvi izlazak?! Mora biti nešto u čemu se osjećate dobro, ali nikako nemojte obući nešto previše izazovno. Ako znate gdje idete, odjeću ćete prilagoditi mjestu, ali ako ne znate onda je bolje obući se malo neutralnije. Ukoliko ste neodlučni, a nije vam pri ruci nitko da procjeni što vam bolje pristaje prisjetite se u čemu vam obično ljudi kažu da izgledate dobro i odjenite to.

Teme na prvom spoju

Tema koju nikako ne smijete spominjati na prvom sastanku je brak, pa čak iako mislite da je to osoba s kojom bi odmah pristali na vjenčanje. Bez obzira što druga strana mislila o braku, to jednostavno nije tema za prvi izlazak.

Zabrana uključuje i divljenje vjenčanicama, pričanje o prekrasnom vjenčanju na kojem ste bili… treća stvar koju ne treba spominjati su bivši partneri. Takav razgovor nikad nije dobar, ili ćete ostaviti dojam da ga još volite ili da sve uspoređujete s njim ili da ne znate čuvati privatnost i da svima pričate o svemu, a to jednostavno nitko ne voli. Tema nije dobra čak ni ukoliko se novi i bivši partner poznaju. Nemojte o bivšem pričati ni upakirano u „jedan moj prijatelj“.

Na prvom spoju nemojte pričati o onome što ste pročitali o toj osobi na googleu. Bilo da ste slučajno ili namjernom potragom došli do nekih informacija, to na spoju nije poželjno spominjati.

Izbjegavajte ozbiljne, duboke teme, ali i velike rasprave. Takve teme su preteške i za staro društvo, a posebno za prvi izlazak. Poneki kompliment je uvijek dobar, nemojte pretjerati, ali tako ćete ipak ohrabriti drugu stranu.

Pripremite par tema o čemu biste mogli razgovarati ukoliko razgovor ne bude tečan tako da možete izbjeći neugodnu tišinu. Teme mogu biti razne, od zadnjeg koncerta na kojem ste bili, filma koji ni/ste pogledali, tv programa, sporta koji volite, voditelja koje ne volite…

-1- Izbjegavajte prošlost. Ovo ne treba posebno objašnjavati, možete ostaviti dojam kao da niste preboljeli zadnju vezu ili saznati nešto što na prvom spoju nema potrebe da znate.

-2- Imaš li braće ili sestara? Obično je vrlo sigurno pitanje i otvara mogućnosti za nastavak razgovora. Ali nemojte pitati imaš li zgodnu sestru?

-3- Jesi li putovala negdje posebno? Možete pričati o svojim putovanjima ili pitati za putovanja druge strane.

-4- Piće i hrana. Piće i hrana su nepresušan izvor tema. Što volite, što ne volite, kuhate li, razmijenite recepte, u kojim se restoranima hranite, u kojim ne volite jesti…

-5- Karijerni planovi. Slobodno pitajte o obrazovanju i radnom mjestu. Sva pitanja su dozvoljena osim kolika ti je plaća.

-6- Prijatelji. Pitajte o prijateljima, čak i ako ih ne poznajete.

-7- Izlasci. Iz informacija o izlascima ćete saznati mnogo toga o nekoj osobi. U kakvim se krugovima kreće, kakvu glazbu sluša, koliko joj je zabava bitna u životu i slične stvari.

Međusobno slaganje na prvom spoju

Pripazite da u razgovoru ne pretjerate s odobravanjem, jedno je nasmijati se na ispričan vic, ali ne morate na svaki umirati od smijeha… ili govoriti kako volite sve što on spomene, mogli bi ostaviti dojam da nemate svoje mišljenje. Ali važno je da na prvom spoju budete dobro raspoloženi i da se smijete. Istaknite sličnosti, ali se nemojte pretvarati.

Gdje izaći na prvi spoj

Prije izlaska smislite gdje možete otići, ako druga strane ne bude imala prijedlog dobro je ga vi imate jer ćete se inače već na početku dovesti u situaciju da ne znate kud bi krenuli. Opustite se, uživajte i nemojte se opterećivati da li će se svaka vaša riječ krivo shvatiti. Ipak bi to trebalo biti ugodno druženje, a ne isprogramirana večer.

Ne zaboravite zavoditi. Cilj prvog spoja nije prijateljsko druženje nego zavođenje, pa se nemojte uvući u priču o poslu ili nekim sličnim dosadnim temama. Nemojte ni izigravati damu ili kraljicu, jer bi tako mogao pomisliti kako ste nezainteresirani ili previše hladni.

I na kraju, nemojte nakon prvog izlaska otići s njim doma niti ga pozvati kod vas. Bez obzira što mnogi kažu drugačije, tako započeta veza rijetko ima nastavak!

7 savjeta za spojeve

-1- Svoja google saznanja zadržite za sebe

Recimo da niste namjerno istraživali nego slučajno došli do nekih informacija, ipak nemojte ništa od toga spominjati osim ako ga ne želite više nikada vidjeti.

-2- Ne morate biti savršeni

Kako će upoznati vašu zabavnu stranu i vaš smisao za humor, ako se cijelu večer ponašate kao kraljica ili dama?!

-3- Zavodite

Cilj izlaska je zavođenje, pa nemojte se uvući u priču o poslu ili nekim drugim dosadnim temama. Cijelu večer koketirajte.

-4- Odmjerite ga

Odmjerite ga i dajte mu do znanja da ste primijetili njegovo tijelo. Pohvalite ga.

-5- Nemojte pričati o bivšem

Nemojte pričati o bivšem ni kamuflirano u „jedan moj prijatelj“.

-6- Nasmijte se njegovim šalama.

Važno je da se trudite biti dobro raspoloženi, pa se smijte i njemu i sebi.

-7- Nemojte pokazivati fotografije svojih najzgodinijh prijateljica

Nemojte ni povesti ekstra zgodnu prijateljicu na spoj kako bi razbili tremu.