20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kako ostvariti ono što želimo [ SELFHELP ]

Kada imamo ideju što bismo htjeli, čak i kad se radi malim stvarima, treba pronaći pravi način kako to ostvariti...

Kako ostvariti ono što želimo

Ponekad nije jednostavno niti znati što točno želim, a kamo li kako to ostvariti. No, kada imamo ideju što bismo htjeli, čak i kad se radi malim stvarima, treba pronaći pravi način kako to ostvariti…

Zakon privlačnosti je vrlo jednostavan: želja privlači želju. Ali taj zakon postaje nešto kompliciraniji kad nešto želimo, ali razmišljamo na negativan način o toj želji, kao da je nikad nećemo ispuniti. Negativan način razmišljanja o nekoj želji vodi do toga da se ona neće ispuniti.

Dosta je komplicirano istrenirati mozak da uvijek misli na pozitivan način, pa zbog toga često negativnim razmišljanjem privlačimo negativnosti u naš život.

Termin „samoispunjavajuća proročanstva“ opisuje upravo ovaj zakon. On objašnjava da sami stvaramo okolnosti koje se nalaze u našim mislima, bile one pozitivne ili negativne.

Dakle, cilj bi trebao biti naučiti mozak da uvijek razmišlja na pozitivan način, i usmjeriti misli prema ciljevima, te razmišljati na način kao da će se oni ostvariti. U glavi kreirajte situaciju koju želite da se dogodi i ona će se zaista dogoditi, u jednakim ili drugačijim okolnostima, ali će je biti.

Ključna riječ u ovom procesu je frekvencija. Frekvencija koju koristite dok planirate, razmišljate ili sanjate o svojim ciljevima kreira energiju potrebnu za kreiranje takvih situacija. Poput radio stanica koje moraju biti podešene na određenu frekvenciju kako bi primile program, tako i vaš mozak mora biti prilagođen frekvenciji na kojoj možete ostvariti zamišljeno. To znači da mozak morate unaprijed podesiti za kreiranje pozitivnih situacija.

Npr. ukoliko želite poslati poruku osobi koja vam se sviđa, te razmišljate na način: „sigurno mi neće odgovoriti“ poruku ćete vjerojatno i  sastaviti na takav način da osoba koja je primi neće imati potrebu odgovoriti. Međutim pozitivnim razmišljanjem, ali ne usiljenim, kreirat ćete zanimljivu poruku koja će drugu stranu zainteresirati i potaknuti dopisivanje.

Ako želite novi auto, očistite garažu i napravite mjesta za njega. Proučavajte cijene i kredite koji se nude, čak i ako nemate uvjete. Razmišljajte kako će biti lijep osjećaj voziti taj auto. Pogledajte promotivne letke.

Ili ako želite u život privući partnera određenih kvaliteta sami počnite živjeti po tim kvalitetama.

Kao i bilo koja druga osobina zakon privlačnosti se može uvježbati. Morate definirati što vas u vašem razmišljanju udaljava od cilja i zbog čega vam mašta kreira negativna očekivanja. Nije dovoljno samo nešto željeti. Morate mislima to i privući, a možete pozitivnim očekivanjima.

Serija izbora koju pred nas postavlja svakodnevni život postavlja pločnik. Hoće li vas taj pločnik udaljavati ili približavati cilju ovisi samo o vama i vašim mislima.

Želje su jako važne stoga se usudite poželjeti nešto, pa i mnogo toga.

Od gledanja u nebo očekujući zvijezdu padalicu, do bacanja novčića u fontanu, svi smo ponekad osjetili potrebu poželjeti nešto, šapnuti našu tajnu i čekati znakove da nas je netko negdje čuo.

Želje su važni dokumenti, koji izražavaju težnje našeg srca, kao i namjeru da nešto napravimo ili promijenimo u svome životu.

Možda vam se poželjeti nešto čini djetinjasto ili glupo, potpuno beskorisno, ali postoji nešto čarobno u takvim situacijama, nešto što priziva djetinju energiju. Poželjeti neku želju znači formulirati plan, a čekanje ostvarenja je integralni dio procesa. Želje nas inspiriraju na nevino otvaranje mogućoj čaroliji, a samo po sebi, iščekivanje nečega lijepog je lijepo kao i eventualno ispunjavanje.

U našem izravnom svijetu, usmjerenom isključivo na djela često odbacujemo moć ovog pasivnog procesa i češće se prisjetimo fraze opreza na koju nas upozoravaju cijeli život: “pažljivo sa željama, jer bi vam se mogle ostvariti“. Međutim, ako ste se potpuno odrekli želja kroz svoj proces odrastanja, možda biste trebali ponovno razmisliti o vraćanju ove čarolije u svoj život.

Sljedeći put kada vidite prvu zvijezdu na nebu u predvečerje, zvijezdu kako pada ili se ispred vas nađe rođendanska torta sa svjećicama zaželite nešto i dopustite čaroliji da uđe u vaš život.

A što ako se želje ne ispune – Neispunjena očekivanja

Kako težimo pronalasku osobnog zadovoljstva i ispunjenju osobnih ideala, prirodno je da se emotivno vežemo za rezultate koje očekujemo. Naša očekivanja daju nam stabilnost, te nam omogućuju da svoje planove provodimo do kraja. Međutim, ponekad nas emotivna vezanost za ono što mislimo da bi se trebalo dogoditi ograničava i sprječava našu sreću, a ponekad potpuno osljepljuje za jednako zadovoljavajuće samo neočekivane događaje.

Umjesto da uživamo u onim stvarima koje nam se događaju i onome što iznenadno proživljavamo, žalimo i tugujemo zbog želja koje nisu ispunjene.

Kada razmišljamo o napuštanju određenih očekivanja, uvijek u pozadini čujemo naš unutarnji glasić koji nas upozorava kako trebamo težiti određenom cilju koji nam konstantno izmiče.

Teško je shvatiti da suprotno stajalište nije pesimizam. Možemo istovremeno zadržati optimizam i osloboditi se potrebe da se usredotočimo samo na jedan mogući ishod, tako što ćemo otvoriti svoje srce i misli prema različitim mogućim ishodima.

Kada očekujemo kako će neka situacija, događaj ili susret ispuniti nas na određeni načina, teško je uživati u iznenađenju bez obzira što je ono zapravo potencijalni blagoslov. U takvim situacijama mislimo kako nismo uspjeli, kako smo gubitnici koji nisu u stanju ostvariti ništa što naume. Međutim, trebalo bi shvatiti kako smo svi zapravo u milosti sudbine koja ne ispunjava mnoge naše želje jer je tako bolje za nas.

Kada se jednom otvorite za neforsirani ishod, bit ćete mnogo sposobniji prepoznati pozitivne elemente u novim okolnostima.

Otvorenost prema neočekivanom može vam služiti u situacijama kada se od vas traži kompromis, kada vam se čini da vam se svi životni planovi ruše i kada se sve oko vas kreće u suprotnom smjeru od onoga što želite. Fleksibilnost će vam pomoći da vidite pozitivne aspekte svega što vam se događa.

Što se više udaljite od svojih očekivanja, to ćete imati ugodniji život. Zbog toga se u situacijama za koje smatrate kako ne odgovaraju vašim inicijalnim željama, potrebama ili ciljevima upitajte kako ih možete iskoristiti u svoju korist i izvući ono najbolje iz njih. Učinite sve kako biste im se prilagodili.

Vaš životni put je sigurno do sada, a vjerojatno će i u buduće imati mnoge nepredvidljive obrate, samo je potrebno prihvatiti te obrate kao poklone sudbine, a ne okove koji vas sprečavaju da ispunite svoja očekivanja.