28. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Teško vam se koncentrirati – ovo su razlozi

Ako imate problema s koncentracijom, kao i kod svega drugog morate prvo pronaći uzrok problema kako biste ga mogli pobijediti...

Teško vam se koncentrirati  – ovo su razlozi

Teško vam se koncentrirati  – ovo su razlozi

Ako imate problema s koncentracijom, kao i kod svega drugog morate prvo pronaći uzrok problema kako biste ga mogli pobijediti. Ovo su neki od mogućih razloga zbog kojih vam je teško ostati usredotočen.
-1- Obavljate previše poslova odjednom.
-2- Ne hranite se zdravo.
-3- Ne odmarate se i ne opuštate dovoljno.
-4- Udebljali ste se.
-5- Niste dovoljno fizički aktivni.
-6- Ne spavate dovoljno.
-7- Već neko vrijeme stojite na mjestu i ne napredujete.

Kako se koncentrirati

Za sve što radimo, bilo kakav posao ili učenje  ključna riječ za uspjeh je koncentracija. Vrlo lako je možemo izgubiti, a teško vratiti. Nekad nam ni litre kave u tome ne mogu pomoći.
Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći postići i zadržati koncentraciju:
•         Najbolje se držati uvijek istog rasporeda. Uvijek ujutro ustanite u isto vrijeme, neovisno radite li taj dan ili ne. Tako ćete priviknuti organizam i stvoriti naviku.
•         Kada radite neki posao onda se potpuno dajte u to. Nemojte razmišljati o drugim brigama, obvezama. Usredotočite se samo na ono što radite.
•         Ako osjetite pad koncentracije nemojte se forsirati. Uzmite pauzu i nemojte misliti o poslu. Ako imate priliku izađite i prošećite. Nakon toga odmorni se vratite poslu.
•         Kada ponovo osjetite umor odustanite i nastavite drugi dan. Nemojte se siliti ako to nije nužno.
•         Najbolje bi bilo da svaki dan u isto vrijeme počinjete raditi učiti i u isto vrijeme pravite pauze. I ukoliko je moguće to radite za istim radnim stolom, jer ćete tako znatno skratiti vrijeme potrebno za pripremu.

Vezano: