20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Obratite pažnju na svoje ponašanje

Iako svaka prilika zahtjeva drugačije ponašanje...

ponasanje

Obratite pažnju na svoje ponašanje

Iako svaka prilika zahtjeva drugačije ponašanje bez obzira gdje se nalazili neke stvari su univerzalne. Naravno, nikad ne pokušavajte biti netko drugi, ali obratite pažnju na sljedeće:

1 – Kad god idete na važan sastanak, razgovor za posao ili u nepoznato okruženje odjenite nešto neutralnih boja. Tako se nećete previše isticati, a ostavit ćete dojam pouzdane i povjerljive osobe.

2 – Nikad nemojte tepati ili govoriti djetinjastima glasom, koliko god to vama zvučalo simpatično, vjerujte, uopće nije.

3 – Nikad ne razgovarajte punih usta.

4 – Naravno teško se u svim situacijama kontrolirati, ali izbjegavajte nagle reakcije. Smirena komunikacija je uvijek jednostavnija od naknadnog ispričavanja, ulizivanja i pokušaja popravljanja nečega.

5 – Možda vam se čini nevažnim i pretjerano ukrućenim, ali pokušajte kontrolirati svoj smijeh. Nigdje nije lijepo vidjeti osobu koja je hihoće i najglasnija je u društvu. Naprotiv, zna biti vrlo iritantno.

6 – Nikad unaprijed ne pretpostavljajte kako nešto nekome morate dati do znanja i ne pokušavajte kao slučajno, a opet nevezano ispričati ono što želite da ta osoba zna… Neke osobe su toliko opterećene onim što same žele reći da nikoga ne uspijevaju slušati, traže samo najbolji trenutak kako bi ispričali svoju priču i iznijeli svoj stav, misleći da to nekoga zanima ili želeći dokazati nekome nešto.

7 – Čak i ako se ne slažete s nečijim mišljenjem, ili vam se to što govori čini dosadnim, nikad ne uskačite u riječ.