18. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kako iskoristiti ljeto pred sobom

Neke od sljedećih ideja pomoći će vam da shvatite koliko ljeto i sunce mogu biti zabavni..

Kako iskoristiti ljeto pred sobom

Nakon hladne i kišne zime, jedva smo dočekali vedre sunčeve zraka kako bismo mogli uživati u aktivnostima na otvorenom, dužem danu, a samim ti mi više slobodnog vremena. Neke od sljedećih ideja pomoći će vam da shvatite koliko ljeto i sunce mogu biti zabavni.

-1- Izađite iz kuće

Postoji nebrojeno mnogo stvari koje možete raditi vani – šetati, rolati, voziti bicikl, igrati frizbi, odbojku, mini golf, tenis i razne druge sportove –  pa izađite iz kuće i okušajte se. Osim što je tjelovježba dobra za vaše tijelo, jednako je dobar i svjež zrak, a u kombinaciji će pomoći i probuditi um i duh. Samo morate biti pametni, ne izlažite se suncu bez UV zaštite. Opekline koje sunce izazove mogu imati dugotrajne posljedice i prouzrokovati zdravstvene probleme. Zbog toga ne zaboravite šešir, sunčane naočale i kremu za sunčanje.

-2- Nalakirajte nokte na nogama

Nevažno kako vaša stopala izgledaju, biti će još ljepša ukoliko nalakirate nokte. Cjelokupna njega stopala je važna, pa se nemojte ustručavati potrošiti nekoliko kuna u parfumerijama na proizvode namijenjene toj svrsi.  Na noktima nogu možete nositi mnogo uočljivije boje nego na rukama, pa slobodno posegnite za nečim pomalo neobičnim i divljim. Za ekstra dojam stavite i prsten.

-3- Jedite svježe

Svježe povrće i voće tijekom ljeta je najdostupnije pa povećajte njegov udio u prehrani. Osim što će vas osvježiti, ono ima mali udio masnoća pa će pomoći i održavanju vitke linije. Također, jedete li svježe manje ćete kuhati, a time manje zagrijavati i sebe i prostoriju u kojoj kuhate. Na ovaj način spojit ćete ugodno s zdravstveno korisnim.

-4- Kupite ljetnu haljinu

Pronađite onu koja odgovara vašem obliku tijela i vidjet ćete kako ćete se i sami iznenaditi koliko često ćete je nositi. Ako ne možete pronaći haljinu koja odgovara vašem ukusu, tražite tkanine koje vam se sviđaju i posjetiti krojački salon.

-5- Posvijetlite šminku

Vrućina i sparnost ljeti  čine vaš make-up nepostojanim, pa se nužno šminkati u što manjim količinama. Uz to boje neka budu manje uočljive i sve skupa trebalo bi izgledati što prirodnije. Ako se usudite, ljeto je idealno razdoblje u kojem možete izaći iz kuće bez imalo šminke.

-6- Dodajte boje u garderobu

Nakon zimske sive, smeđe i crne ljeto bi trebalo unijeti živost u vaš ormar. Ljetne tkanine su lagane i lako ih je kombinirati, pa slobodno budite zaigrani kod odabira boja.

-7- Odlučite uživati u ljetu

Koliko puta ste odbili sladoled jer ste na dijeti? Koliko puta ste odbili poziv na plažu jer mislite kako ste predebeli? Koliko puta niste kupili kupaći kostim koji vam se sviđa jer vam ne stoji dobro? Koliko puta navečer niste izašli jer nemate što prikladno odjenuti? Koliko puta ste odbili igrati odbojku jer mislite kako vam ne ide bez da ste i probali? Koliko puta ste odbili poziv na rolanje ili vožnju biciklom jer su vam role ili bicikl zastarjeli?

Tijelo dolazi u svim oblicima i veličinama, a vi imate takvo kakov imate. Možete se pomiriti s tim i uživati ili biti neraspoloženi maštajući o idealima.

Brinite se za svoje tijelo i ponosno ga nosite, jer samopouzdanje dobro pritaje svima.

Aktivan ljetni odmor je ono što nam svima treba. Ljeto nikako nije vrijeme koje ćemo provesti u kući baveći se svime onim čim se bavimo i kroz ostala godišnja doba. Razmislite o svojim talentima i koji su vaši hobiji, pa crtajte pejzaže, pišite poeziju, skupljajte cvijeće… Kreativnost će vam dati optimistično raspoloženje i olakšati dušu. Ljeto nikako ne bi smjelo biti dosadno, a u vašoj moći je da ga učinite zabavnim i zanimljivim, Ljeto je godišnje doba kada sebe, svoje želje i interese trebate staviti na pravo mjesto.

Vezano:

Kad počinje ljeto 2022. – Prisjetimo se

Za koliko dana je LJETO