19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Zajedničko vrijeme ključ za sreću žena u braku

Emocionalna privrženost, a ne novac je najvažniji...

Zajedničko vrijeme ključ za sreću žena u braku

Emocionalna privrženost, a ne novac je najvažniji faktor za sreću žena, pokazala su provedena istraživanja.

Do sada se većina istraživanja temeljila na razlici u zadovoljstvu žena kućanica i onih koje rade izvan kuće. Obično se bračno zadovoljstvo povezivalo s poslom izvan kuće i društvenom angažiranošću.

Međutim, za istraživanje provedeno na Sveučilištu u Virginiji koje je uključivalo 5.000 parova, uzete su nešto drugačije varijable. Ovaj put se istraživalo zadovoljstvo žena u ovisnošću s vremenom koje njihovi partneri provode kod kuće.

Rezultati su pomalo iznenadili i same istraživače W. Bradforda i Stiven l. Nocka. Pokazali su kako ključni faktor za sreću žena  nije ni količina novca koju one ili njihovi partneri zarade, nije ni vrijeme provedeno u kući ili izvan kuće, nego količina vremena koju njihovi partneri provode s njima.

Najsretnije su bile žene čiji muževi rade u kućnom uredu, žene umjetnika koji nemaju fiksno radno vrijeme ili žene koje su ujedno i poslovni partneri svojim muževima, pa tako i određenu količinu radnog vremena provode zajedno.

Također, istraživanje je pokazalo da su sretnije one žene koje smatraju da i njihovi supruzi ravnopravno doprinose kućanskim poslovima.

Vezane teme:

Kako imati dobar brak u doba korone? [ LJUBAV ]

Kako vratiti zanos i ljubav u braku i dugoj vezi [ LJUBAV ]

KAKO BITI SRETAN, što je SREĆA i koji su izvori sreće